Versnelde voetgangersvriendelijke Antwerpse binnenstad
bron:Stad Antwerpen - Afbeelding van Adam Hill via Pixabay

Het Antwerpse stads- en districtsbestuur maken versneld werk van een voetgangersvriendelijke 16de-eeuwse binnenstad en willen Antwerpen als wandelstad op de kaart te zetten. Nog dit jaar worden 26 straten versneld uitgerold als (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg.

De 26 straten in het district Antwerpen krijgen een nieuwe, tijdelijke inrichting met onder andere fleurige schilderingen op het wegdek. Op die manier worden ze nu al een (woon)erf in afwachting van een definitieve heraanleg en wordt voor de voetgangers extra ruimte gecreëerd. Zeker in de historische binnenstad, waar de meeste voetpaden vandaag te smal zijn voor twee voetgangers die elkaar willen passeren, biedt een (woon)erf een grote meerwaarde.

Bij de tijdelijke inrichting blijft de toegankelijkheid voor verschillende diensten zoals nooddiensten, leveringen en afvalophaling steeds verzekerd. De proefopstelling wordt gemonitord door de stad en loopt automatisch af op het moment dat de straat heraangelegd wordt naar een permanent ingericht (woon)erf. Momenteel onderzoekt de stad nog of er verschillende andere straten in het historisch centrum ook versneld als (woon)erf kunnen worden ingericht.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten