Kindersterfte bij jonge kinderen wereldwijd historisch laag
bron: VRTNWS - Afbeelding van Kiran Hania via Pixabay

Nog nooit stierven wereldwijd zo weinig kinderen onder de vijf jaar als nu. In 2019 is het jaarlijkse aantal sterfgevallen onder de vijf jaar gedaald tot het laagste punt ooit – tot 5,2 miljoen vergeleken met 12,5 miljoen in 1990, volgens nieuwe sterfteschattingen die zijn vrijgegeven door Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In de afgelopen 30 jaar hebben gezondheidsdiensten een grote rol gespeeld bij het redden van miljoenen levens via een gerichte aanpak van oorzaken van kindersterfte, zoals vroeggeboorte, laag geboortegewicht, complicaties tijdens de geboorte, neonatale sepsis, longontsteking, diarree en malaria. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten