Interactief speelgoed helpt blinde en slechtziende kinderen
bron: Universiteit Raboud - Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay

Spelen is leuk en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar voor kinderen met een visuele beperking kan spelen met andere kinderen lastig zijn. Daarom heeft Suzanne Verver (Radboud Universiteit) onderzocht of interactief speelgoed dat ondersteunende geluiden produceert deze kinderen kan helpen tijdens spelen en leren.

Uit het onderzoek blijkt dat interactief speelgoed met geluid vooral ondersteunend werkt voor kinderen met een visuele beperking die nog weinig samen met leeftijdsgenoten spelen. De meeste deelnemers bleken echter al zoveel met hun spelmaatje te spelen, dat zij het interactieve speelgoed niet nodig hadden. Het is daarom belangrijk om spelbegeleiding aan te passen aan individuele behoeftes van kinderen met een visuele beperking.

Verder blijkt dat kinderen op spelenderwijze manier kennis op kunnen doen met interactief speelgoed dat informatieve geluiden produceert. Dit speelgoed zou daarom een veelbelovend leermiddel kunnen zijn voor kinderen met een visuele beperking.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten