Video games socialer dan vaak wordt gedacht
bron: Radboud Universiteit - Afbeelding van 11333328 via Pixabay

Video games zijn enorm populair onder jongeren. Ouders maken zich echter vaak zorgen over alle tijd die hun kind achter een scherm doorbrengt. In zijn proefschrift onderzocht Geert Verheijen (Radboud Universiteit) daarom de samenhang tussen video games en het sociale welzijn van adolescenten.

Verschillende studies toonden aan dat video games zowel positieve als negatieve effecten hebben, afhankelijk van de manier waarop gespeeld wordt. Wanneer adolescenten vooral alleen gamen leidt dit tot meer eenzaamheid. Echter, samen met anderen gamen vermindert eenzaamheid juist, en het spelen van multiplayer games met klasgenoten zorgt ook voor hechtere vriendschappen.

De sociale omgeving blijkt een belangrijke rol te spelen voor de invloed van video games. Adolescenten gingen zich namelijk agressiever gedragen wanneer hun beste vriend veel gewelddadige spellen speelt.

Samengenomen toont dit proefschrift aan dat video games het sociale welzijn zowel positief als negatief kunnen beïnvloedden, en dat video games socialer zijn dan vaak wordt gedacht.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten