Luchtkwaliteit is verbeterd
bron: VRTNWS - Afbeelding van Dimitri Houtteman via Pixabay

De voorbije jaren is de uitstoot in de lucht van heel wat vervuilende stoffen in Vlaanderen gedaald, en de luchtkwaliteit was in 2019 dan ook beter dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). 

Zo is er een duidelijke daling van de concentraties van fijnstof, zwaveldioxide en zware metalen. De uitstoot van fijnstof lag in 2018 een derde lager dan in 2000, de uitstoot van zwaveldioxide bedroeg zelfs nog maar een kwart van die in 2000. De uitstoot van stikstofoxiden was in 2018 bijna de helft van die in 2000. Door de dalingen haalt Vlaanderen alle Europese emissiedoelstellingen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten