Gratis mondkapjes voor inwoners met een minimum- of geen inkomen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl - foto: Pixabay

Nu het aantal coronabesmettingen in Nederland weer fors oploopt en het Nederlandse kabinet het dringende advies heeft gegeven mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes heeft het gemeentebestuur van Eindhoven besloten gratis herbruikbare mondkapjes aan te bieden aan inwoners met een minimum- of geen inkomen. De gemeente heeft voorlopig 5000 mondkapjes besteld.

De gemeente zegt geen harde regels te stellen aan de verkrijgbaarheid van een gratis mondkapje en zal ook geen inkomenstoets doen. De mondkapjes zijn bedoeld voor mensen van de Voedselbank en inwoners waarmee de gemeente al in contact staat via de Stichting Wijeindhoven. Wijeindhoven ondersteunt inwoners die tijdelijk hulp nodig hebben op het gebied van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer en inkomen. De stichting is opgericht om een aantal wetten uit te voeren samen met de gemeente en andere organisaties in de stad. Deze wetten zijn de Jeugdwet, Participatiewet,  de Wet waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen.

Onder publieke binnenruimtes worden begrepen winkels, musea, gemeentehuizen, stations, maatschappelijke ondersteuning en de Gemeentelijke Wet Schulddienstverlening. De stichting heeft 32 inlooppunten in de stad vliegvelden, parkeergarages, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Bij de uitvoering van contactberoepen, zoals de kapper, moet zowel de dienstverlener als de klant een mondkapje dragen.   

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten