Aarschot wint Goebezig-prijs
bron: stad Aarschot

Op zaterdag 10 oktober reikte de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen de jaarlijkse GoeBezig-prijzen uit. Aarschot ontving de GoeBezig-prijs in de categorie lokale besturen. De vereniging bekroont hiermee het lokaal bestuur van Aarschot voor haar verbindende en participatieve rol inzake de leefbaarheid van de stad. Dit jaar was er een extra thema, namelijk COVID-19.

De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen beloont jaarlijks bewonersgroepen en gemeentebesturen die ‘goe bezig’ zijn op het vlak van leefbaarheid in Vlaamse dorpen. De coronacrisis is niet weg te denken uit 2020, dus focuste de vereniging ook op de creativiteit waarmee de coronacrisis aangepakt werd.

De vereniging was onder de indruk van het lokale bestuur van Aarschot en haar oog voor het welzijn van de bewoners op het platteland tijdens de coronacrisis. Daarom besloot ze Aarschot te nomineren als kandidaat voor de prijs. Hiervoor moest de stad een document invullen. Het bleek zeer moeilijk om de creativiteit, de barmhartigheid en het doorzettingsvermogen van de Aarschottenaren tijdens de lockdown in één document samen te vatten, maar het is gelukt.

Burgemeester Gwendolyn Rutten wil namens het hele bestuur iedereen bedanken die zich uitzonderlijk ingezet heeft, want de samenwerking tussen velen zorgde ervoor dat Aarschot de GoeBezig-prijs ontving: “Tijdens de lockdown en tijdens de coronacrisis hebben onze inwoners en medewerkers de situatie op een uitzonderlijk positieve manier benaderd. Bedankt hiervoor! Dankzij de mooie samenwerking tussen de verschillende stadsdiensten, tal van bewoners en verenigingen konden we samen heel wat ideeën oppikken en realiseren.”

De lijst van realisaties tijdens de voorbije maanden is lang: Aarschot Helpt, Solidair Groot-Aarschot, deurportretten, optredens in woonzorgcentra, laptops voor scholen, online quizzen, coronaproof kermis en theater in elke deelgemeente, de zomerbar met vervangende inkomsten door en voor verenigingen, aangenamer wandelen en fietsen na aanbreng van poëzie en beeldende kunst enzovoort.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten