Gratis vogelvoederplaatsen voor 15 verpleeg- en verzorgingshuizen
bron: Natuurpunt - foto: Vivara

Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wil graag helpen. Het bedrijf gaat 15 verpleeg- en verzorgingshuizen in Vlaanderen gratis voorzien van een mooie vogelvoederplaats. Vivara werkt hiervoor samen met Natuurpunt, de grootste natuurvereniging in Vlaanderen.

Directeur Vivara, Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur – ook in de eigen achtertuin – valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Onze partner Natuurpunt bijvoorbeeld heeft enorm veel reacties gekregen op de gratis natuurcursussen die ze aanbieden. Ook de natuurgebieden werden massaal opgezocht de afgelopen maanden.
Voor onze webshop zijn het momenteel drukke tijden, maar we beseffen maar al te goed dat veel andere sectoren enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners – het helpen en beschermen van wilde dieren – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in Vlaanderen dit najaar een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.” 

Deelnemen
Vivara doet een oproep aan Vlaamse verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen om zich in te schrijven via de website https://www.nl.vivara.be/vogelsvoordezorg. Uit alle inschrijvingen worden er 15 geselecteerd. Bij deze zorginstellingen worden dit najaar nog complete vogelvoederplekken geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze-voedersilo, voederhuisjes, voer- en een nestkast. “Het najaar is een prachtig seizoen om vogels van dichtbij te bekijken, ze zijn veelvuldig te bewonderen in de tuin en zijn druk in de weer om iets lekkers te bemachtigen waardoor ze weer bestand zijn tegen de weersinvloeden van het seizoen. Met een vogelvoederplaats laten de vogels zich nog meer zien bij de verpleeghuizen, verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Ik hoop dat zowel bewoners als personeel daardoor af en toe hun zorgen een momentje opzij kunnen zetten om te genieten van al het leven om het huis”, zegt Filip Hebbrecht van Natuurpunt.   

Over Vivara
Vivara is dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin. De behoeften van tuindieren en een hoge kwaliteit staan voorop. Vivara België werkt hierbij exclusief samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties, waaronder Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen. De producten worden verkocht via de eigen webshop Vivara.be, partnershops, in tuincentra en dierenspeciaalzaken. Een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan de natuurbeschermingsorganisaties.

Over Natuurpunt
Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met bijna 118.000 gezinnen als lid en meer dan 10.000 actieve vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 26.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Stuk voor stuk gebieden met prachtige landschappen, rijke natuurwaarden en een grote biodiversiteit. Maar ook buiten deze natuurgebieden zet Natuurpunt zich in voor het behoud van de natuur. Via gerichte campagnes naar gezinnen, bedrijven, scholen en openbare besturen moedigt ze iedereen aan om te kiezen voor natuurvriendelijk beheer.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten