Het gaat goed met de natuur in Rivierpark Maasvallei
bron: VRTNWS - Afbeelding van Ivan Jans via Pixabay

Het gaat de goede kant uit met Rivierpark Maasvallei, een natuurpark aan beide kanten van de Maas tussen Maastricht en Kinrooi. De plantensoorten zijn verdriedubbeld en ook met de diversiteit van dieren gaat het goed. Zo goed dat men zelfs hoopt op de komst van de otter en de visarend.

Rivierpark Maasvallei is op weg een van de meest bijzondere natuurgebieden in Europa te worden. Bepaalde dieren zoals de aalscholver, de blauwe reiger, de das, het everzwijn, de rugstreeppad, de grauwe klauwier en de bever, hebben er zich definitief gevestigd en het aantal vlinders en libellen is verdubbeld. De Gallowayrunderen en Konikpaarden zorgen op hun beurt voor meer patronen en structuur in het landschap door hun begrazing. Ook met de waterplanten en vissen gaat het de goede kant uit. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten