Meeste genezen kankerpatiënten hebben weinig depressieve symptomen
bron: Universiteit Groningen - Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

De overlevingskansen van kanker zijn de afgelopen decennia sterk toegenomen. Maar patiënten die kanker overleven kampen na hun lichamelijk herstel vaak nog met psychische problemen zoals depressieve symptomen. Uit het onderzoek van Loek van der Donk van de Universiteit van Groningen blijkt nu onder andere dat de meeste patiënten die hun kankerbehandelingen minstens een jaar geleden hadden afgerond maar weinig depressieve symptomen vertoonden. De meerderheid van de patiënten herstelt dus goed.

Daarnaast onderzocht Van der Donk het verband tussen mindfulness en depressieve symptomen. Het grootste deel van de patiënten die mindful waren, vertoonde weinig depressieve symptomen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten