Stagiairs verpleegkunde ingezet bij griepvaccinaties
bron en foto: Thomas More

Nu het alle hens aan dek is in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen om de tweede coronagolf op te vangen, is alle hulp die de druk kan verlichten welkom. Ook de stages van verpleegkundestudenten kunnen daarin een rol spelen. Zo heeft de Thomas More-opleiding Verpleegkunde in Lier in samenwerking met de huisartsenkring Pallieterland zijn diensten aangeboden aan de eerstelijnsgezondheidszorg in de regio om griepvaccinaties toe te dienen.

‘We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen’, zegt stagecoördinator Peter Vervoort,  ‘om de druk op het de zorginstellingen in onze regio te verlichten. Door Covid-19 is de werkdruk daar bijzonder groot en alle kleine beetjes helpen. Door studenten in te schakelen voor de jaarlijks griepvaccinaties kan de zorg op deze diensten verder blijven lopen. Zo ondersteunen we momenteel zowel huisartsen als woonzorgcentra.’

Preoperatieve screenings

Ook in het Heilig-Hartziekenhuis van Lier worden stagestudenten ingeschakeld in de wiscontainer van het ziekenhuis. Ze helpen bij de preoperatieve screenings, want ook die patiënten moeten een test ondergaan.

‘Door het ondersteunen van deze preoperatieve voorbereidingen, komt er in het ziekenhuis personeelscapaciteit vrij voor de Covid-zorg’, zegt Peter Vervoort. ‘Ook hier zijn tweedejaars gestart, maar in de stageperiode van november-december zullen we ook derdejaarsstudenten verpleegkunde inschakelen.’

‘Thomas More werkt al jaren nauw samen met het Heilig Hart-ziekenhuis in Lier’, zegt Vervoort. ‘In deze crisisperiode willen we  het ziekenhuis ondersteunen waar nodig. Ook het Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde (SAL) biedt trouwens stagestudenten aan voor het uitvoeren van preoperatieve screenings. Dit is echt wel een mooi voorbeeld is van de symbiose tussen de Lierse zorgscholen en het Heilig-Hartziekenhuis Lier. ‘Samen sterk’, zeg maar.

Ook in de regio’s Mechelen en Turnhout zijn verpleegkundestudenten van Thomas More als stagiair actief in de plaatselijke triagecentra.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten