Aarschottenaren branden kaarsjes als teken van hoop
bron en foto (bewerkt): Stad Aarschot

De coronacrisis brengt tal van Aarschottenaren terug naar de oorsprong van de Sint-Rochusverlichting. We bouwen hiermee verder op de traditie van onze voorouders die sinds 1667 elk jaar op 15 augustus kaarsjes brandden ter ere van Sint-Rochus, de patroonheilige die Aarschot genas van de pest. We roepen alle Aarschottenaren opnieuw op om elke avond om 20 uur kaarsjes te branden. Het licht van de kaarsjes is een teken van hoop.

Teken van hoop

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “Het is een traditie in Aarschot dat we kaarsjes branden op 15 augustus, ter ere van Sint-Rochus. Dit jaar is het gebaar meer dan een traditie. Vandaag zijn we waarschijnlijk minder gelovig of bijgelovig dan honderden jaren geleden, maar de gloed van een brandende kaars heeft niks aan kracht ingeboet. Vele Aarschottenaren vonden de afgelopen maanden hoop in het verhaal van Sint-Rochus en het branden van kaarsjes.”

“We vragen opnieuw aan alle Aarschottenaren om elke avond kaarsjes aan te steken. De vele kaarsjes geven ons een verwarmend gevoel van verbondenheid en samenhorigheid. We hebben dit nodig om door deze moeilijke periode te komen,” roept burgemeester Rutten op.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten