Emotionele tieners winnen 50.000 euro met dans in talentenjacht
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto RTL

Bijna anderhalf miljoen kijkers hebben zaterdagavond twee jongens van 16 en 17 jaar uit Tilburg en Bergen op Zoom de finale zien winnen van de Nederlandse talentenjacht Holland’s Got Talent. Daarmee verdienden de Brabantse dansers 50.000 euro.
Tommy Heeffer (17) uit Bergen op Zoom en Rowan van den Boomen (16) uit Tilburg versloegen in de finale niet alleen zeven medefinalisten, maar wisten ook met hun dansnummer de juryleden tot tranen toe te bewegen.  
Ze vertelden bij hun optredens dat hun persoonlijke levens niet altijd over rozen zijn gegaan en dit gaf een emotionele dimensie aan hun moderne dansact. Hun auditie-optreden was een speciale dans die zij opdroegen aan hun moeders, die een meer dan vitale rol in hun nog jonge leven vervullen.

Rowan vertelde dat hij enkele jaren geleden zijn vader is kwijtgeraakt en dat hij en zijn moeder daardoor uit elkaar groeiden. Hij liet zich ontvallen dat hij bang is ook zijn moeder, die ernstig ziek is, binnenkort te verliezen. Zijn maatje Tommy heeft ook veel emotionele momenten gekend toen zijn ouders uit elkaar gingen. Tommy: ‘Ik was bang om een van hen te verliezen of mijn broer. Dat schiet dan allemaal door je hoofd.’ Juist daarom hadden hij en Rowan bij hun dansauditie het lied ‘Ne me quitte pas’ (Verlaat me niet) van Jacques Brel gekozen en aan hun moeders opgedragen.

‘Als je danst is het heel moeilijk om als jongen vrienden te vinden buiten het vak.’

Rowan vertelde dat ze elkaar vijf jaar geleden zijn tegengekomen tijdens een vooropleiding voor dans in Tilburg. ‘We waren de enige twee jongens in een klas met verder alleen maar meisjes. Als je danst is het heel moeilijk om als jongen vrienden te vinden buiten het vak. Met Tommy heb ik iemand bij wie ik alles kwijt kan.’
Tommy: ‘Hij is echt mijn beste vriend, gewoon mijn broertje. Dat is vanzelf zo gegroeid. En naarmate de vriendschap sterker werd, durfden we ook meer met elkaar te delen en kun je ook dingen van elkaar herkennen in elkaars verhalen. Zo zijn we er ook steeds meer mee gaan dansen.’
Rowan: ‘Ik praat niet graag over hoe ik me voel. Dan is dans een hele mooie manier om dat te laten zien. En als dat dan overkomt bij het publiek is het voor mij eigenlijk al gelukt.’

In de talentenjacht wordt gezocht naar een nieuw uniek talent dat niet leeftijd gebonden is. Dus zowel kinderen als volwassenen kunnen meedingen. Het talent van een deelnemer mag van alles zijn: zang, dans, cabaret, acrobatiek. Het programma bestaat uit drie onderdelen: de auditierondes, de liveshows en de finale. De finale is zaterdagavond live uitgezonden. Hierin traden alle verschillende acts nog één keer op om de jury te overtuigen dat zij de beste zijn. Vervolgens stelde de jury een aanbeveling van drie finalisten voor. En toen waren het uiteindelijk de kijkers die de winnaar mochten aanwijzen. De jury bestond uit Chantal Janzen, Angela Groothuizen, Paul de Leeuw en Ali B.

‘Onze band is nog sterker geworden.’

Nadat Rowan en Tommy de cheque van 50.000 euro in ontvangst hadden genomen, vertelden ze dat het heel bijzonder hebben gevonden aan de talentenjacht mee te doen. ‘Een ervaring die we nooit meer gaan vergeten. We hebben samen heel veel getraind, elke dag meer uren omdat we elke show zo perfect mogelijk willen maken. Onze band is hierdoor nog sterker geworden.’
Ze vertelden dat ze de 50.000 euro voor een deel willen steken in hun studie als danser.  Wij gaan met het geld onze studies betalen zodat we nog verder kunnen groeien als danser. We willen ook een deel gebruiken om te investeren in een speciaal programma waarbij we door middel van dans mensen kunnen helen en helpen.’    

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten