Campagne steekt Gentenaars hart onder de riem: ‘blijven geven’
bron en foto: Stad Gent

De Stad Gent lanceert vanaf dinsdag 3 november 2020 een nieuwe affichecampagne om Gentenaars een hart onder de riem te steken. Boodschappen zoals ‘blijven geven’ en ‘blijven dromen’ worden ook geprojecteerd op enkele Gentse gebouwen. Alle Gentenaars ontvangen tot slot een postkaartje met een hoopvolle boodschap.

‘Blijven geven’ en ‘blijven verrassen’

De nieuwe, strengere maatregelen zorgen ervoor dat de coronaperiode extra zwaar doorweegt. De Stad wil de Gentenaars daarom een hart onder de riem steken, onder meer via een nieuwe communicatiecampagne. Daarvoor is een reeks affiches ontworpen waarbij het woord ‘blijven’ een centrale rol speelt. Zo wil de Stad dat de Gentenaars ‘blijven voelen’, ‘blijven geven’, en ‘blijven verrassen’. De affiches verschijnen vanaf dinsdag 3 november een drietal weken in het straatbeeld in alle Gentse wijken.

‘In deze moeilijke tijden is het mentaal welzijn heel belangrijk. We willen de Gentenaars moed geven voor de periode die komt. Gent is een stad van doorzetters. Samen als één team van 263.000 Gentenaars geraken we hier door. Op afstand van elkaar, maar meer dan ooit verbonden mét elkaar. We kunnen dit’, aldus Mathias De Clercq, burgemeester van Gent.

Naast de affiches in het straatbeeld ontvangen de Gentenaars binnenkort ook een postkaartje met een hoopvolle boodschap. Het kaartje heeft een extra luik, waarop de Gentenaars zelf een boodschap kunnen neerpennen. Ze kunnen het kaartje vervolgens aan iemand doorgeven die wat extra steun kan gebruiken. In totaal worden er 152.250 postkaartjes verstuurd.

Projecties op Gentse gebouwen

De Stad zal de boodschappen ook projecteren op enkele gebouwen in Gent. Boodschappen als ‘blijven dromen’ en ‘blijven geven’ zullen tot 27 november dagelijks tussen 18 uur en middernacht verschijnen op onder meer het UZ Gent en de Stadshal. Ook de Ghelamco Arena zal binnenkort deelnemen aan deze actie.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten