Het meest Kidsproof museum van Nederland

Museum Helmond mag zich een heel jaar het meest Kidsproof Museum van Nederland 2021 noemen. Het behaalde de hoogste gemiddelde score: een 9,27 uit 207 inspecties. Alle musea die tussen november 2019 en oktober 2020 zestig of meer inspecties hebben gekregen en met een gemiddeld cijfer van 8 of hoger zijn gewaardeerd mogen zich Kidsproof noemen. Elke provincie in Nederland kent één Kidsproof museum. 

Museumkids.nl is een initiatief van de Stichting Museumkaart waar kinderen op speelse wijze in aanraking komen met de musea in Nederland. Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline.

Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea in Nederland hebben op Museumkids een museumpagina met ruimte voor actuele tentoonstellingen, tips, vlogs en educatieve projecten. Ze kunnen hun kinderactiviteiten (speurtochten, workshops of rondleidingen bijvoorbeeld) zelf uploaden via het Museumkids dashboard. Dit is een museumpagina op de site Museumkids.nl met ruimte voor actuele tentoonstellingen, tips, vlogs en educatieve projecten.

Door musea te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de Museuminspecteurs – dat zijn museumbezoekers tot en met 12 jaar – welke musea geschikt zijn voor kinderen. Uit elke inspectie komt een cijfer voort en een museum met minimaal 60 inspecties en een gemiddeld cijfer van minimaal 8.0 bij de einddatum van het seizoen mag zichzelf het jaar daarna Kidsproof museum noemen.

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van het museum vinden en wat ze graag beter zouden zien.

Het Kidsproof Museum Helmond (vlakbij Eindhoven) profileert zichzelf met ‘kasteelschatten van toen en kunstschatten van nu.’ In het museum gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. En dat op twee bijzondere locaties: het oude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal.

37% van de inspecteurs vond dat het Helmonds museum vooral een ‘doen’-museum is. Volgens 33% van de inspecteurs kun je er vooral kijken. 69% van de inspecteurs vindt dat dit museum gaat over geschiedenis en 28% van de inspecteurs vindt dat dit museum gaat over kunst.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten