Beter leven voor migrainepatiënten door nieuwe therapie

Salvia BioElectronics B.V., een innovatieve startup die actief is op het gebied van bio-elektronica heeft een therapie ontwikkeld die het leven van mensen met chronische migraine ingrijpend kan veranderen.  De startup, gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven, heeft voor de verdere  ontwikkeling van een neurostimulatie-oplossing voor de behandeling van chronische migraine 26 miljoen euro opgehaald. Een risicodragend innovatiekrediet van 5 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is onderdeel van de nieuwe financiering.

Migraine is een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid van mensen onder 50 jaar. De ziekte treft één op de zeven mensen, voornamelijk vrouwen. Patiënten ervaren een pulserende pijn, soms vergezeld van misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht. De periodes kunnen een paar uur tot een paar dagen duren. Meer dan vijf procent van de patiënten lijdt aan chronische migraine, waarvan ze gemiddeld 22 dagen per maand last hebben.

Neurostimulatie is een bewezen effectieve behandeling van chronische migraine, maar er zijn geen goedgekeurde implantaten beschikbaar. De traditionele neurostimulatiesystemen zijn niet ontworpen voor toepassing in het hoofd. De zeer dunne bio-elektronische folies, die Salvia BioElectronics ontwikkelt, zijn dat wel. Ze kunnen onder de huid worden ingebracht met een minimale invasieve procedure.

Hubert Martens, algemeen directeur van Salvia BioElectronics: “We zijn verheugd met onze nieuwe investeerders en met de gecontinueerde steun van onze bestaande investeerders. Dit syndicaat van gerenommeerde investeerders in de medische technologie valideert onze aanpak. Met deze nieuwe investering kunnen we onze therapie naar de markt toe brengen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten