Natuurpunt schenkt 16 vogelvoederplekken aan verpleeg- en verzorgingshuizen
Bron: Natuurpunt - foto: (c) Wim Dirckx

Natuurpunt gaat de komende dagen 16 vogelvoederplekken installeren bij de winnende verpleeg- en verzorgingshuizen. Samen met Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, lanceerde Natuurpunt in oktober een oproep waarmee je een volledige vogelvoederplaats kon winnen. Er kwamen zo’n 160 inschrijvingen binnen en 16 instellingen, verdeeld over Vlaanderen, zullen binnenkort samen met hun bewoners kunnen genieten van dit stukje natuurbeleving aan huis.

Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, merkt dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wilde graag helpen. Daarom schonk het bedrijf aan 16 verpleeg- en verzorgingstehuizen een volledig uitgeruste vogelvoederplaats. De vrijwilligers van Natuurpunt zorgen er de komende dagen voor dat al deze voederplaatsen geïnstalleerd worden.

“Bij de zorginstelling wordt een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast. Het najaar is een prachtig seizoen om de vogels van dichtbij te aanschouwen, ze zijn veelvuldig te bewonderen in de tuin en zijn druk in de weer om iets lekkers te bemachtigen waardoor ze weer bestand zijn tegen de weersinvloeden van het seizoen”, aldus Jan Thomassen, directeur van Vivara.  

Filip Hebbrecht van Natuurpunt: “Heel wat sectoren worden momenteel hard geraakt en we wilden iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook onze missie– het helpen en beschermen van de natuur – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingstehuizen een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden. Door een vogelvoederplaats te installeren trek je heel wat vogels aan. Dit is een welkome afleiding voor de bewoners en het personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen. Op deze manier valt er elke dag wel iets te beleven. De voederplaatsen zullen zo snel mogelijk geïnstalleerd worden en zo kunnen de bewoners eind januari ook meetellen tijdens Het Grote Vogelweekend.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten