“You’re NOT alone”, Leuvenaars krijgen digitaal privéconcert om sociaal isolement tegen te gaan
bron: Stad Leuven

De eindejaarsperiode is doorgaans een tijd van gezelligheid, sfeer en samenzijn. Door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, zal het dit jaar anders zijn. In deze donkere dagen weegt het soms zwaar. Om Leuvenaars die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, organiseert stad Leuven samen met Het Depot ‘You’re not alone’. Dat initiatief brengt Leuvense artiesten, waaronder Milow, Selah Sue en Tom Helsen, één-op-één samen met inwoners, voor een babbeltje en een klein, intiem optreden.

“In deze periode kan een fijn gesprek deugd doen. En soms heb je minder mensen om je heen om je hart te luchten. Een babbel met een artiest, en een privéconcert, kunnen dan steun bieden. Met ‘You’re not alone’ willen we een lichtpunt brengen en tegelijk de Leuvense artiesten steunen. We laten in Leuven niemand achter. We zijn even apart, maar altijd samen”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

“Het idee van ‘You’re not alone’ kwam er na een aftersessie van Selah Sue, die ze speelde voor de vrijwilligers van Het Depot, na een live-uitzending van Studio Brussel vanuit onze zaal. Mensen hebben nood aan troost. Muziek biedt troost. We gaan met ‘You’re not alone’ voor de persoonlijke ontmoeting, waar artiesten online in gesprek gaan met mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiermee steunen we trouwens ook de artiesten, door hen op een zeer relevante manier ook terug aan het werk te kunnen zetten”, aldus Mike Naert, algemeen en artistiek directeur Het Depot. 

Videobellen met Milow, Tom Helsen of Selah Sue
‘You’re not alone’ brengt inwoners digitaal in contact met Leuvense artiesten, zoals Selah SueYevgueni, Noemie Schellens, Portland, Moody Mae, Tom Helsen, Buurman, Milow, Sergio, Lenny & De Wespen, Guy Swinnen en Stoomboot. “Vanuit Het Depot treden deze artiesten voor één keer niet op voor een groot publiek, maar spelen ze intieme en persoonlijke concertjes, speciaal voor een Leuvenaar”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Geen toeters en bellen of indrukwekkende lichtshows, maar cultuur in de meest pure vorm. Met misschien wel het grootste resultaat.”   

“Het ‘one-on-one’-gegeven trekt me aan omdat het ruimte geeft voor diepgang en èchte connectie. Iets waar ik zelf ook elke dag nood aan heb. Een win-winsituatie dus. Kleine moeite om daarbij nog eens een liedje te zingen”, vindt Selah Sue.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten