Wetenschappers keren de verouderingsklok van oogcellen om
bron: SciTechDaily - Afbeelding van analogicus via Pixabay

Wetenschappers van de Harvard Medical School hebben met succes het gezichtsvermogen bij muizen hersteld door de klok van verouderde oogcellen in het netvlies terug te draaien. Ze zijn er in geslaagd om de jeugdige genfunctie te herstellen. Het is de eerste keer dat men er in geslaagd is om complexe weefsels, zoals de zenuwcellen van het oog, veilig te herprogrammeren naar een eerdere leeftijd.

Naast het resetten van de verouderingsklok van de cellen, hebben de onderzoekers met succes het verlies van het gezichtsvermogen omgekeerd bij dieren met een aandoening die lijkt op menselijk glaucoom, een belangrijke oorzaak van blindheid over de hele wereld. Het onderzoek werd gepubliceerd in Nature.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten