Futurelab voor design en technologie
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto AlanLiu via Pixabay

In Eindhoven komt begin 2021 een futurelab voor design en technologie, een plek waar een breed publiek de verbinding tussen design en technologie permanent kan zien en ervaren. De rijksoverheid draagt er financieel aan bij met twee miljoen euro, de provincie Noord-Brabant met één miljoen euro en de gemeente Eindhoven zelf met eveneens twee miljoen euro. Next Nature Network (NNN) heeft de opdracht gekregen om vanaf volgend jaar invulling te geven aan deze toekomstige culturele voorziening, die volgens burgemeester Jorritsma van Eindhoven ‘een nationale en internationale meerwaarde en uitstraling kan krijgen.’  

Wethouder Monique List van Cultuur en Design in Eindhoven: “Het Next Nature Futurelab wordt een plek waar iedereen welkom is om te ervaren hoe technologie en design de toekomst vormgeven. Het is een belangrijke bijdrage aan het voorzieningenniveau van onze stad. Ik ben blij dat er een goede verbinding is ontstaan met de Eindhovense design- en cultuursector én met onderwijs en technologie. Door samen te werken op inhoud kunnen ze elkaar alleen maar versterken.”
Directeur Koert van Mensvoort van NNN dat het Eindhovense  plan gaar vormgeven: “Ieder mens op aarde heeft te maken met technologische verandering. Hoe gaan we samen een toekomst ontwerpen, die niet alleen waardevol is voor de mens, maar ook voor alle andere soorten en de aarde als geheel?”

“Een plek van verbazing, verwondering, inspiratie, kennisoverdracht en educatie, een beleving voor jong en oud.”

NNN wil het futurelab ‘programmeren’ als een plek van verbazing, verwondering, inspiratie, kennisoverdracht en educatie; een beleving voor jong en oud.
NNN is bekend vanwege prikkelende publieksprojecten, zoals de NANO Supermarket, het Kweekvlees Kookboek en het HUBOT-uitzendbureau voor mensen en robots, die al eerder in Eindhoven gepresenteerd werden. Internationaal presenteerde Next Nature Network in onder meer Los Angeles, Tokio, Moskou, New York, Seoul, Dubai, Parijs, London, Berlijn, Milaan, Istanbul, Porto en Toronto. Dit voorjaar nog presenteerde NNN de 40.000 bezoekers trekkende 1200m2 grote overzichtstentoonstelling ‘Next Nature’ in Shenzhen, het Silicon Valley van China.

Het toekomstige moderne museum in Eindhoven wordt volgens NNN-directeur Van Mensvoort

“een ontmoetingsplaats en presentatieplek voor de wondere wereld der techniek, de spitsvondigheid en creativiteit van design en innovatie, over mens en maatschappij die steeds meer versmolten raken met technologie.” Samen met partners zoals Dutch Design Foundation, de Technische Universiteit Eindhoven, de Design Academy Eindhoven en het Van Abbemuseum verkent NNN  de mogelijkheid tot een inclusieve en duurzame wereld, een wereld waarin de concepten ‘mens’ en ‘samenleving’ een nieuwe evolutionaire fase ingaan.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten