Cultureel festival thuis op de bank: “Creativiteit gaat niet in lock down.”
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto mohamed Hassan via Pixabay

Vanwege de beperkende ruimte in de theaters – door corona mogen slechts maximaal dertig bezoekers in de zaal– grijpen culturele instellingen steeds vaker naar digitale mogelijkheden om hun programma’s toch te kunnen aanbieden. In Eindhoven en Tilburg varen de inwoners daar wel bij. Ze kunnen lekker thuis op de bank genieten van een gevarieerd aanbod van cultuur en entertainment.

Dankzij een nauwe samenwerking tussen de culturele instellingen en amateurverenigingen in Eindhoven wordt van 18 tot en met 31 december een online ‘Eindhoven Festival’ georganiseerd om de inwoners te bedanken voor alle steun in deze bijzondere coronatijden. Het zijn tijden, aldus de organisatoren, waarin we zien hoe belangrijk het is om de ervaring van een show of voorstelling te delen met anderen. “Daarom bieden we dit aan Eindhoven aan. Een feestje bouwen, maar dan verantwoord thuis!”
Veertien dagen lang programmeert ‘Eindhoven Festival’ met maar liefst 70 acts een breed aanbod van theater, muziek, film, show, cabaret en workshops. Er is een speciaal middagprogramma voor de jongsten en een avondprogramma voor de hele familie. Voor jong en oud, maar dan online. Thuis op de bank via livestream te volgen op het scherm van de laptop, tablet of telefoon.
Ook in Tilburg speelt zich op 18 december een cultureel evenement in de eigen huiskamer af. “Omdat we samen met deze flexibele en onmisbare sector 2020 toch nog op een mooie en culturele manier willen afsluiten”, laat het culturele platform van Tilburg weten. Creativiteit gaat niet in lock down.” Er zijn (live)performances vanuit verschillende locaties in Tilburg. Bezoekers kunnen direct doorklikken naar het programma van het gewenste podium dat zij willen ‘bezoeken’. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten