Antwerpen plant 1400 bomen
bron: Stad Antwerpen - Afbeelding van Emmanuel Tchatchwa via Pixabay

De komende maanden plant de stad 1400 nieuwe bomen. Zo kleurt Antwerpen volgende lente groener.

De stad Antwerpen zet sterk in op het verder vergroenen van de publieke ruimte. Bladeren van bomen zijn uitstekende filters voor luchtvervuiling en fijn stof. De bomen nemen CO2 op uit de lucht en zetten die om in zuurstof. Bovendien zorgen ze voor schaduw en verkoeling in de stad tijdens de warme zomermaanden. Nu komen er 1400 nieuwe bomen bij verspreid over alle districten.

Schepen voor groen Fons Duchateau: “Hoe meer bladvolume er in de stad aanwezig is, hoe sterker de positieve effecten. We realiseren dit door gevels te vergroenen, door bestaande bomen te beschermen en uiteraard door het aanplanten van nieuwe bomen.”

Een deel van de 1400 nieuwe bomen is ondertussen geplant. Het plantseizoen loopt nog tot maart 2021. De concrete planning om de overige bomen aan te planten is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer het vriest, kan bijvoorbeeld niet geplant worden. De locaties worden samen met de districten bepaald. De meest aangeplante soorten zijn onder meer plataan, Noorse en rode esdoorn, wilg,  zomer- en wintereik, ruwe berk, haagbeuk en ratelpopulier.  Een deel van de nieuwe bomen werd geleverd door de eigen stedelijke bomenbank in Berendrecht. De andere bomen werden geleverd door een externe firma.

Schepen Duchateau licht de werkwijze toe: “De districten bepalen de locaties, aansluitend gaat de groendienst aan de slag. Zowel de voorbereidende werken als het aanplanten gebeurt in eigen beheer. Zo zorgen we samen voor een groenere stad.”

Ondanks het coronavirus verloopt het planten volgens planning, al werd de procedure wel bijgestuurd zodat er coronaproof gewerkt kan worden.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten