Vrijwilliger van het Jaar: een echte verbinder en ambassadeur
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Gerd Altmann via Pixabay

De gemeente Tilburg heeft drie vrijwilligersprijzen uitgereikt. Een prijs voor een individuele vrijwilliger, een voor een vrijwilligersorganisatie en een voor jongeren. De individuele vrijwilligersprijs gaat naar Younes Aknin. De ‘Verbeeten Challenge’ is uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie en de jongerenprijs is toegekend aan de studentenorganisatie ‘Serve the City.’

Younes Aknin organiseert en ondersteunt als vrijwilliger bij Buurtsport, sportactiviteiten voor jongeren in Tilburg-Noord en andere delen van de stad. Door samen te sporten leert hij de jongeren kennen en bouwt hij een vertrouwensband op. Zijn ondersteuning stopt niet bij sport. Hij helpt de jongeren ook bij andere zaken zoals huiswerk of het schrijven van sollicitatiebrieven. Daarnaast coacht Younes een voetbalteam bij Willem II-amateurs en zet hij zich in voor Somalische jongeren, zodat zij én hun ouders integreren in de Nederlandse samenleving. Younes is een echte verbinder en een ambassadeur voor vrijwilligerswerk. Hij is door het gemeentebestuur van Tilburg uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar 2020.’

De Tilburgse Vrijwilligersprijzen  zijn een initiatief van de gemeente Tilburg en Vrijwilligers Tilburg in nauwe samenwerking met Rabobank Tilburg en omstreken, Interpolis en het Brabants Dagblad. De winnaars in de categorie ‘vrijwilliger’ en ‘organisatie’ zijn bepaald door inwoners uit de gemeente Tilburg (2/3 deel) en een vakjury (1/3 deel). Bij de jongerenvrijwilligersprijs werd niet gewerkt met genomineerden; een jury koos uit de inzendingen direct de winnaar. Er is volop gestemd; in totaal zijn bijna 2500 digitale stemmen uitgebracht.

Samen sportief tegen kanker

De ‘Verbeeten Challenge’ zamelt geld in voor kankeronderzoek door het organiseren van een groot sportevenement. Jaarlijks maken zo’n 1800 deelnemers, waaronder ook (ex) patiënten, die dag een vuist tegen kanker. Door corona ging het evenement dit jaar niet door. Als alternatief bedacht men Sportember: alle Tilburgers werden aangemoedigd om in september een sportieve prestatie te leveren en verdienden daarmee een uniek Verbeeten Challenge 2020-polsbandje. Het juryrapport: “Het is bewonderenswaardig met hoeveel toewijding, passie en betrokkenheid de hechte groep vrijwilligers zich ieder jaar opnieuw inzetten voor dit sportieve en goede doel.”
De ‘Verbeeten Challenge’ biedt een podium voor iedereen om zich ‘samen sportief tegen kanker’ in te zetten.

Maatschappelijke betrokkenheid overbrengen op medestudenten

Naast hun reguliere activiteiten voor de Stichting ‘Serve the City’ hebben de vijf jonge bestuursleden  in coronatijd maar liefst 260 studenten begeleid naar verschillende projecten en goede doelen. De jury: “Met hart en ziel hebben zij zich ingezet voor kwetsbare doelgroepen en wisten zij met hun enthousiasme maatschappelijke betrokkenheid over te brengen op medestudenten.”
‘Serve the City Tilburg’ is een studentenorganisatie die gelooft een verschil te kunnen maken in  Tilburg en bestaat uit vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het mooier maken van de stad. ‘Serve the City’ organiseert vrijwilligersprojecten waaraan de student zowel alleen als met vrienden kan deelnemen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten