5000 mondmaskers met doorkijkvenster voor dove of slechthorende Antwerpenaars
bron: Stad Antwerpen - foto: Ana Izamska (foto werd bijgesneden)

Mondmaskers zijn een belangrijk wapen in de strijd tegen corona. Maar ze maken communicatie moeilijker voor sommige personen met een handicap. Daarom verdeelt de stad Antwerpen 5000 herbruikbare mondmaskers met een doorkijkvenster, in eerste instantie naar doven en slechthorenden. Burgers, die in aanmerking komen, kunnen een aanvraag indienen via de website van de stad.

Sommige personen met een handicap zijn voor hun communicatie afhankelijk van liplezen of het volgen van de mimiek van hun gesprekspartner. De standaardmaskers maken het voor hen dan ook extra moeilijk om goed te communiceren. De stad wil hen ondersteunen door 5000 herbruikbare mondmaskers met een doorkijkvenster ter beschikking te stellen.

“Deze crisis valt iedereen zwaar, maar mensen met een beperking lopen nu vaker tegen nieuwe drempels aan“, zegt schepen voor gelijke kansen Karim Bachar. “Zo maken de normale mondmaskers het communiceren moeilijker voor doven en slechthorenden. Vanuit gelijke kansen willen we er mee voor zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving.“

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten