Fietser mag straks veilig rechtsaf door het rood op 14 kruispunten in Kortrijk
bron: Stad Kortrijk

In Kortrijk is het voor fietsers binnenkort toegestaan om rechtsaf te slaan bij rood licht op 23 plaatsen ter hoogte van kruispunten waar het verkeer geregeld wordt met verkeerslichten. Op 14 kruispunten van gewestwegen wordt het verkeersbord B22 geplaatst dat aangeeft dat de fietser de rechtsaf door rood-beweging mag maken. In totaal zullen fietsers op 23 plaatsen ongehinderd rechtsaf kunnen slaan. De nieuwe verkeerssituatie wordt nog dit voorjaar ingevoerd.

Niet langer nodeloos wachten

Op kruispunten met gewestwegen en verkeerslichten staan fietsers die naar rechts wensen af te slaan vaak nodeloos te wachten aan een rood licht. Dit terwijl de rechtsafbeweging door de fietser zonder risico’s kan worden uitgevoerd. De wetgever voorziet nu de mogelijkheid mits een verkeersbord (B22) om fietsers vrij rechtsaf te laten slaan, ook als het verkeerslicht op rood staat. In Kortrijk wordt op veertien kruispunten deze vernieuwing ingevoerd.

Kortrijk was al jaren vragende partij om dit principe toe te passen op een aantal kruispunten in de stad. We zijn dan ook heel erg blij dat het Vlaams Gewest daar nu in meegaat. Het vermijdt nodeloos wachten voor fietsers waar men perfect veilig rechtsaf kan verder fietsen“, aldus Axel Weydts, schepen van Mobiliteit.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten