Biden wil alle overheidsvoertuigen elektrisch
bron: IPS - Afbeelding van Markus Distelrath via Pixabay

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft aangekondigd dat de honderdduizenden voertuigen van de federale overheid vervangen moeten worden door elektrische modellen.

Biden deed de aankondiging tijdens de ondertekening van het executive order “Buy American”. Dat bepaalt nieuwe regels voor overheidsaankopen bij Amerikaanse bedrijven.

Zonder in detail te treden kondigde de president aan dat hij de wagenvloot van de federale overheid wil vernieuwen met in de VS gemaakte elektrische wagens en trucks . “De federale overheid bezit ook een enorme vloot aan voertuigen, die we zullen vervangen door schone voertuigen die hier in Amerika gebouwd zijn, door Amerikaanse arbeiders”, zei hij.

Boost

Dat moet Amerikaanse producenten van elektrische auto’s als muziek in de oren klinken. De Amerikaanse federale overheid bezit momenteel zo’n 650.000 voertuigen, waaronder 245.000 burgervoertuigen, 173.000 militaire voertuigen en 225.000 bestelwagens van de postdiensten.

Een vervanging door elektrische varianten kan de markt een enorme boost geven. De president wil met de beslissing niet alleen Amerikaanse banen creëren, maar ook de  productie en ontwikkeling van elektrische voertuigen een flinke duw in de rug geven. Nu wordt amper 20 procent van alle elektrische auto’s wereldwijd in de VS geproduceerd, tegenover 40 procent in China. Enkel Tesla, General Motors en Nissan produceren momenteel in de VS zelf.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten