Vrijwilligerspunt verbindt vrijwilligers en organisaties
bron: Stad Mechelen - Photo by Rémi Walle on Unsplash

Vanaf nu beschikt Mechelen over een structureel instrument om vrijwilligers en organisaties met elkaar te verbinden: het Vrijwilligerspunt. Het Vrijwilligerspunt is zowel een online platform als een fysiek aanspreekpunt voor vrijwilligerswerk.

Al vele jaren is vrijwilligerswerk een vaste waarde in de Dijlestad en dat beleid heeft duidelijk geloond toen het land in lockdown ging tijdens de eerste coronagolf. “De solidariteit tussen Mechelaars was enorm groot. Inwoners meldden zich massaal aan voor een vrijwilligerstaak en heel wat organisaties zochten nog vrijwilligers. Vanuit de stad hebben we vraag en aanbod toen zo goed mogelijk proberen te stroomlijnen en dat willen we ook blijven doen. De oprichting van het Vrijwilligerspunt maakt dat structureel mogelijk. Het uniek, positief Mechels samenlevingsmodel is dé ideale voedingsbodem om van het Vrijwilligerspunt een enorm succes te maken”, vertelt schepen van sociale cohesie Björn Siffer.

Vrijwilligerspunt matcht vraag en aanbod

Het Vrijwilligerspunt is één grote vacaturedatabank, enerzijds voor wie vrijwilligers zoekt, anderzijds voor wie vrijwilligerswerk wil doen. Schepen Siffer legt uit: “Het Vrijwilligerspunt moet voor de Mechelaar de eerste stap zijn die hij zet in de wereld van het vrijwilligerswerk. Op het online platform geven we een handig overzicht van alle vrijwilligerstaken die momenteel vacant zijn. Kandidaat-vrijwilligers kunnen filters instellen en zo heel gericht zoeken naar iets wat bij hen past. Het contactformulier dat ze vervolgens invullen, komt meteen bij de juiste organisatie terecht. Zo vinden vraag en aanbod op een heel snelle en toegankelijke manier.”

Zaterdag begint in heel Vlaanderen de Week van de Vrijwilliger (27 februari – 7 maart 2021).

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten