Particuliere universiteit belooft ‘nieuwe manier van onderwijs’
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto U.Next

Eindhoven is een gloednieuwe universiteit rijker, genaamd U.NXT ofwel Next University. Het is een private instelling, die in samenwerking met de University of Northampton (*) en Sint Lucas (**) is opgezet. Na afronding van de ‘Bachelor Creative Business Studies’ ontvangen studenten het Britse bachelordiploma. Volgens U.Next is dit het equivalent van een Nederlands hbo-diploma. De Engelstalige Bachelor Creative Business Studies bestaan uit een driejarige bachelor- en een eenjarige masteropleiding. De studie vergt een investering van € 14.950 per jaar en beoogt studenten ‘de juiste basis en relevante werkervaring te bieden.’ Bij deze opleiding telt de 50% praktijkervaring volledig mee op de eindlijst. Hiermee is U.NXT de eerste in Nederland. De bacheloropleiding start in september 2021.

“Voor de banen van de toekomst heb je een nieuwe manier van onderwijs nodig, omdat traditionele opleidingen met volle collegezalen en vaste lespatronen niet flexibel genoeg zijn om op de snel veranderende markt aan te sluiten,” aldus medeoprichter Dorien Verdier.
De nieuwe universiteit presenteert zich als ‘de schakel tussen de nieuwe generaties creatieve, ondernemende studenten en innovatieve organisaties. Een instelling waar inclusiviteit, kwaliteit en de ontwikkeling van onderwijs, studenten en samenleving centraal staan in haar praktijk.’
In haar visie biedt U.NXT ‘toekomstbestendig onderwijs dat garant staat voor de persoonlijke, professionele en duurzame ontwikkeling, die waarde toevoegt aan mensen, internationale bedrijven en de samenleving.’
In strategisch opzicht opereert U.NXT met haar ‘internationale bachelor- en masteropleidingen op het snijvlak van creativiteit, business, data en technologische innovatie. Door coaching, begeleiding, lesgeven uit de dagelijkse praktijk en in de praktijk toegepaste online programma’s ontwikkelen we de generatie van morgen met plezier, kennis, vaardigheden en attitude om bij te dragen aan het verbeteren van ons leven.’
U.NXT zegt de kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te herkennen ’en ons doel is om die kloof te dichten.’ De particuliere universiteit werkt met ‘partners’, zoals de Rabobank, ASML, Food 4 Care, Eye Love, Vecos, Hello New Day, Waterschap Aa en Maas, Lightyear One‘ en meer innovatieve toppers.’

‘Een fulltime studie, geworteld in de echte wereld, waar je jouw talent kunt ontplooien tot gewilde skills.’

Onder de titel ‘Feel welcome’ richt U.Next zich op haar website rechtstreeks tot de potentiële student. ‘Op zoek naar een nieuwe opleiding waarbij je creatieve brein uitgedaagd wordt? De Bachelor en Master Creative Business Studies van U.NXT biedt de nieuwe high-end leerervaring in Eindhoven. Een fulltime studie, geworteld in de echte wereld, waar je jouw talent kan ontplooien tot gewilde skills. De student staat centraal, waardoor je je ambities en dromen kan verwezenlijken.’
Bij Creative Business Studies van U.NXT werkt de student de helft van de tijd samen met een team aan challenges voor innovatieve internationale bedrijven. De andere helft leert hij of zij alles over data, creativiteit, data, techniek én business met MOOCS, dat zijn online lesprogramma’s van topuniversiteiten. “Je laptop is jouw Learning Experience Platform. Je leert hoe, waar en wanneer je wilt. Met de beste persoonlijke en professionele begeleiding die je kunt wensen. Hoe fijn is dat?’ aldus de tekst op de website.

De Bachelor Creative Business Studies is volgens U.Next geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen tot een waardevolle en ‘happy worker.’ Als je een ondernemende en doelgerichte geest hebt en de wereld op een duurzame manier wilt veranderen, ben je volgens U.Next geschikt voor de nieuwe manier van onderwijs die U.Next propageert. De potentiële kandidaat moet over een Nederlands mbo-, havo-, of vwo-diploma of internationaal equivalent beschikken.  

U.NXT hanteert ‘de unieke benadering van persoonlijk leren: het voordeel om in je eigen tempo en op je eigen plek te studeren. We combineren deze vrijheid van online leren met het werken in een echte leeromgeving, samen met je studiegenoten. Jouw persoonlijke en professionele coaches houden je voortgang nauwlettend in de gaten en helpen je verder wanneer jij dat wilt.’
U.Next zorgt ervoor ‘dat jij straks invloed uit kan oefenen op de wereld van morgen. Je kiest voor creatieve oplossingen, zet zakelijke stappen gebaseerd op data-analyse en ademt technologische oplossingen.’
Tijdens de bachelor maak de student gebruik van een Learning Experience Platform (LXP). Dit is een persoonlijke digitale werkplek waar alle apps en lessen zijn te vinden. Via de LXP kunnen ook discussies met  andere studenten worden gevoerd.

De banen van morgen

U.Next belooft de studenten dat ze na het afstuderen goed voorbereid zijn voor de internationale arbeidsmarkt. ‘Je hebt een geweldig netwerk en straalt zelfvertrouwen uit. Jij bent klaar voor de banen van morgen. Wat dacht je van:

  • growth hacker
  • big data wizard
  • finance engineer
  • social media guru
  • creative hero
  • mobile developer
  • entrepreneur

En‘ na de bacheloropleiding kan ook nog de masteropleiding van U.NXT worden gevolgd ‘om daarna je eigen bedrijf te starten of product in de markt te zetten.’

(*)
De University of Northampton is gevestigd in Northampton, Verenigd Koninkrijk en biedt bachelor- en postdoctorale cursussen op veel verschillende gebieden, variërend van kunst en vormgeving tot rechten en psychologie.
(**)
SintLucas is een mbo-opleiding gericht op de creatieve industrie en gelegen in de Brainport-regio: Eindhoven en Boxtel. Sinds de start in 1959 zijn meer dan 3000 studenten afgestudeerd op verschillende trajecten die allemaal draaien rond creativiteit.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten