Vrouwenhart van rozen voor zorgpersoneel op Internationale Vrouwendag
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Vrouwen van Nu

De Internationale Vrouwendag, gisteren 8 maart, is door de Noord-Brabantse afdeling van de vereniging ‘Vrouwen van Nu’ aangegrepen om het zorgpersoneel in de Noord-Brabantse ziekenhuizen te bedanken en tegelijkertijd in het zonnetje te zetten door het een groot (vrouwen)hart met rozen aan te bieden. Daarnaast werden de leden van de vereniging door het bestuur opgeroepen van een rozenhart een ‘selfie’ te maken en via social media te verspreiden. Op deze manier verspreidden de Brabantse ‘Vrouwen van Nu’ hun digitaal symbolisch applaus voor de zorg.

Noord-Brabant was ruim een jaar geleden het gebied waar het coronavirus het eerst werd gesignaleerd. Dat was op 27 februari. De provincie is met 176.547 coronapatiënten en 2908 coronaslachtoffers extreem hard getroffen door COVID-19. In heel Nederland zijn tot nu toe 1.120.075 mensen met het virus besmet geraakt.  15.833 Zijn eraan overleden.

‘Vrouwen van Nu’ telt in Nederland 36.000 leden verdeeld over 450 provinciale en lokale afdelingen. De vereniging bundelt vrouwenkracht voor een betere wereld en wil met die kracht de leefomgeving versterken. Als grootste vrouwenvereniging van Nederland streeft zij ernaar mee te bouwen aan een wereld waarin diversiteit als een meerwaarde wordt gezien en ernaar wordt gehandeld. Om dit te bereiken zetten de vrouwen in op het versterken van de kracht van individuele vrouwen en op het versterken van het vrouwelijk geluid in de samenleving, bij politieke en maatschappelijke organisaties. De vereniging verbindt vrouwen door persoonlijke ontmoetingen, gedeelde interesses en activiteiten om zo samen het verschil te maken voor een inclusieve samenleving.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten