Zone 30 in alle steden en dorpen over de hele wereld?
bron: IPS - Afbeelding van Praglady via Pixabay

In de aanloop naar de zesde Week van de Verkeersveiligheid lanceren de Verenigde Naties de campagne #Love30. Ze willen dat 30 kilometer per uur de norm wordt voor steden over de hele wereld.

Volgens de VN sterft er vandaag elke 24 seconden iemand in het verkeer. Tijdens de Week van de Verkeersveiligheid (17 tot 23 mei 2021) wordt daarom wereldwijd aandacht gevraagd voor meer veiligheid in het verkeer.

Dit jaar zal de week in het teken staan van de snelheidsbeperking. Concreet zal er aan overheden worden gevraagd om de maximumsnelheid vast te leggen op 30 kilometer per uur in alle steden en gemeenten, kortom de plekken waar mensen wandelen, fietsen, leven en spelen.   

Veiliger en groener

Een snelheidsbeperking in steden zal niet alleen meer veiligheid brengen, het zal ook leiden tot minder verkeersdoden en mensen juist aanzetten om zich vaker te voet of met de fiets te verplaatsen, stellen de VN.

Ook zullen de plaatsen waar trager wordt gereden leefbaarder worden. Bovendien is er ook een belangrijke ecologische troef in het beperken van de snelheid voor gemotoriseerd verkeer. De uitstoot van auto’s en andere voertuigen gaat zo immers sterk naar beneden en door een groter gevoel van veiligheid zullen steeds meer mensen kiezen voor een meer duurzame vorm van mobiliteit.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten