22 Brusselse musea gratis toegankelijk voor studenten tijdens paasvakantie
bron: Stad Brussel

Tijdens de krokusvakantie lanceerde Delphine Houba, Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel, al een gratis actie voor studenten in 7 Brusselse musea. Dit om een antwoord te bieden op het isolement waarmee jongeren vandaag geconfronteerd worden, door hun de mogelijkheid te geven om van de rijke collecties en tentoonstellingen in de musea van de Stad te genieten zonder ook maar één euro te moeten uitgeven. Met meer dan 3500 deelnemende studenten was deze actie een groot succes!

Daarom wordt ze tijdens de paasvakantie herhaald. Nu er zich nog eens 15 extra musea bij de actie hebben aangesloten, zowel gemeentelijke, gewestelijke, federale als private musea, is de actie “Free Museums for Students” een echte primeur. “Hieruit blijkt dat de meeste musea, ondanks de crisis en de moeilijkheden die ze doormaken, heel graag bijdragen aan dit gloednieuwe initiatief ter ondersteuning van onze jongeren, die bijzonder zwaar getroffen worden door de gevolgen van de gezondheidscrisis”, benadrukt Delphine Houba.

“Dankzij de medewerking van Staatssecretaris Thomas Dermine kunnen wij ons actieterrein vergroten, aangezien nu ook een aantal federale wetenschappelijke instellingen aan deze actie zullen deelnemen.” Daarnaast kunnen wij ook rekenen op de deelname van andere private en gewestelijke instellingen. Door hen de broodnodige zuurstof te geven nu het studentenleven al maanden stil ligt, biedt de Schepen een concreet antwoord op de schadelijke gevolgen van de pandemie voor de geestelijke gezondheid van jongeren: “Cultuur is niet alleen essentieel voor ons maatschappelijk project van solidariteit en emancipatie, zij is onmisbaar voor ons welzijn en onze ontwikkeling.”

Om van dit voordeel te genieten, kunnen studenten hoger onderwijs hun bezoek telefonisch en/of via de website van elk museum reserveren. Bij de ingang van het museum zal hen worden gevraagd hun studentenkaart te tonen.

Deze actie, die uniek is qua omvang en opzet, vindt plaats in bijzonder moeilijke omstandigheden voor de Brusselse musea. Deze hebben immers te kampen met een aanzienlijke daling van de ticketverkoop ten gevolge van de gezondheidsmaatregelen. Met de campagne “Free Museums For Students” lanceert de Stad Brussel een nooit eerder geziene culturele samenwerking op Europees niveau, ten voordele van een van de doelgroepen die het meest door de gezondheidscrisis worden getroffe           

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten