Netflix wil eind volgend jaar klimaatneutraal zijn
bron: IPS - Photo by Thibault Penin on Unsplash

Netflix neemt zich voor om eind 2020 klimaatneutraal te zijn. Naast vermindering van de uitstoot zet het daarbij volop in op bescherming en herstel van natuurgebieden. 

Netflix heeft niet alleen 204 miljoen abonnees over de hele wereld, maar ook een stevige klimaatafdruk van 1,1 miljoen ton CO2 vorig jaar, blijkt uit het ‘Environmental Social Governance’-rapport van het bedrijf. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van een stad met zo’n 150.000 huizen.

Het grootste deel van die uitstoot, zowat de helft, komt op rekening van de productie van films en series. Het streamen zelf via datacenters zou maar 5 procent van de totale uitstoot uitmaken.

Natuurbescherming

Het bedrijf mikt op een vermindering van de eigen directe en indirect uitstoot met 45 procent tegen 2030. Daarvoor wil het onder meer overschakelen op hernieuwbare energie, duurzame kantoorruimte huren en zoveel mogelijk gebruik maken van lokale productieteams om vliegverkeer te minimaliseren.

Maar die ingrepen kosten tijd, en daarom zet Netflix ook in op de bescherming en herstel van natuurlijke gebieden die veel CO2 vasthouden en opslaan, met name bossen en veengebieden.

“Daarmee kopen we tijd om onze diensten klimaatvriendelijk te maken, terwijl we in tussentijd investeren in die vitale ecosystemen”, zegt Emma Stewart, verantwoordelijk voor Duurzaamheid bij de streamingreus.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten