Efteling-medewerkers helpen in coronatijd mee in de natuur
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto provincie Noord-Brabant

Medewerkers van het grootste attractiepark van de Benelux, De Efteling in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel, gaan zolang het park wegens de coronapandemie gesloten is, hun sprookjesachtige omgeving verruilen voor de natuurlijke omgeving van Brabantse natuurgebieden. Ze gaan Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap ondersteunen. Allereerst als gastheer- of gastvrouw, daarnaast staat het verwijderen van rasters en het controleren van wandelpaden op de werkagenda. Theo Gorissen, provinciehoofd Staatsbosbeheer Brabant: ‘’Een ludiek idee is uitgewerkt tot een mooie samenwerking, waar ook onze partners Natuurmonumenten en Brabants Landschap bij aansluiten. Zeer waardevol, zeker nu in tijden van het broedseizoen, waarin de aandacht voor natuur extra belangrijk is.‘’

De Efteling-medewerkers gaan op diverse locaties aan het werk. Boswachter Erik Schram: ‘’We zijn erg blij met deze extra handjes. Vanwege de coronamaatregelen merken we dat het erg druk is in onze natuurgebieden. Daarnaast is de natuur nu tijdens het broedseizoen erg kwetsbaar. Het attenderen van bezoekers om niet van de paden af te gaan, afval mee te nemen en honden aan de lijn te houden is essentieel in deze tijd.’’ Met een gezamenlijke campagne ‘Kraamkamernatuur’ vroegen de natuurorganisaties eerder deze maand al aandacht om respectvol om te gaan met de natuur.
Ook de Efteling-medewerkers zijn enthousiast over de samenwerking. Efteling-medewerker Kayra Bijleveld: “Als gastvrouw bij de Efteling zijn we normaliter dag in dag uit bezig met het vermaken van onze gasten, dat missen we inmiddels al een tijd. Gastvrijheid staat centraal bij de Efteling en de Brabantse natuurgebieden worden druk bezocht, dus dit is de ideale kans om toch op een andere manier gasten te verwelkomen.”

Provinciebestuur betaalt een deel van de kosten

Het initiatief om medewerkers van de Efteling in te zetten in de Brabantse natuur, wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant en ‘Midpoint Brabant.’ Deze laatste instelling fungeert als schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en deze in een stroomversnelling naar de markt te brengen. 
Provinciebestuurder Elies Lemkes-Straver over de tijdelijke banenwisseling: ‘’Als provincie en regio juichen wij dit soort samenwerkingen toe. Een deel van de kosten nemen wij dan ook voor onze rekening. Het is heel waardevol dat Efteling-medewerkers op deze manier bijdragen aan de kwaliteit van onze Brabantse natuurgebieden. Op het moment dé uitvalsbasis voor veel Brabanders.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten