Doe de #paardenbloemchallenge!
bron: Provincie Antwerpen - foto: Copyright: Arboretum Kalmthout

“Maak een foto van je schaduw op een gazon of op straat, en zorg dat paardenbloemen je silhouet letterlijk opfleuren.” Dat is de #paardenbloemchallenge die Arboretum Kalmthout de wereld instuurt. Eind mei krijgt de winnaar – diegene die de tofste, grappigste of meest opvallende foto maakt en deelt op sociale media– een jaarkaart voor vier personen voor het arboretum. Een vierkante meter met één paardenbloem, is al waardevoller dan een vierkante meter zonder. Laat ons daarom de paardenbloem eens appreciëren, dat is de boodschap van deze leuke challenge.

Een uitdaging voor jong en oud! Je hebt enkel wat zon en een bloeiende paardenbloem nodig. Maak een foto van je schaduw op een gazon of op straat, en zorg dat één of meer paardenbloemen je silhouet letterlijk opfleuren. Eind mei krijgt de winnaar – diegene die de tofste, grappigste of meest opvallende foto maakt en deelt via social media – een jaarkaart voor vier personen voor het arboretum.

Je doet mee via sociale media met de hashtag #paardenbloemchallenge. Gebruik ineens ook de hashtag #maaimeiniet en #samenvoorbiodiversiteit, want paardenbloemen zijn wel degelijk nuttige en waardevolle planten in een gazon, berm of zelfs op de stoep. Meer uitleg en tips: www.arboretumkalmthout.be.

Paardenbloemen zijn waardevol

Terwijl Arboretum Kalmthout zo’n 7.000 verschillende planten uit de hele wereld in collectie heeft, eert het de komende weken de bescheiden paardenbloem met een challenge voor jong en oud. Er valt een prijs te winnen.

Wist je dat de wetenschappelijke naam van paardenbloem Taraxacum officinale is en dat die ‘officinale’ er dus op wijst dat de plant ooit als medicijn werd gebruikt? Van de blaadjes kun je een heerlijke salade maken, van de bloemen siroop en confituur. Paardenbloemen maken diepe penwortels, die nadat de plant afsterft gangen achterlaten en zo zorgen voor beluchting en afwatering van de bodem.

Deze paardenbloemchallenge is supersimpel: je hoeft zelfs geen eigen tuin te hebben om mee te doen. Je moet gewoon goed naar de grond kijken en zien wat er groeit en bloeit. Een vierkante meter met één paardenbloem, is al waardevoller dan een vierkante meter zonder. Laat ons daarom de paardenbloem eens appreciëren, dat is de boodschap.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten