Brugge plaatst 40 rolstoelvriendelijke picknicktafels
bron: Stad Brugge

Stad Brugge plaatst 40 rolstoelpicknicktafels op het openbaar domein. Met de 40 rolstoelbanken schuift de Stad maximale toegankelijkheid naar voor.

“De uitrol van de rolstoelpicknicktafels is een positief signaal naar de kwetsbare groepen. Ook hen willen we de kans geven om ons openbaar domein te ontdekken en ervan te genieten. We zetten nu 18 tafels uit en voorzien nog een bijkomende bestelling. In totaal zullen er 40 zijn, verspreid over de binnenstad en deelgemeenten”, verduidelijkt schepen Mercedes Van Volcem.

Plaats aan de tafel voor personen met een handicap

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “Als stad Brugge hebben we de intentie om bij onze beleidskeuzes na te gaan of we de toegankelijkheid kunnen garanderen voor al onze inwoners. Sinds de aanwerving van de toegankelijkheidsambtenaar zetten we daar nog uitgebreider en structureel op in. 

Het is belangrijk dat we ook dit aanbod van de ondertussen overal in Brugge bekende picknickbankjes doen naar rolstoelgebruikers toe. Als schepen bevoegd voor personen met een handicap ben ik erg tevreden met deze realisatie omdat het duidelijk maakt dat we als stad ook voor personen met een handicap een plaats voorzien aan de tafel van onze stad, zowel figuurlijk als in dit geval letterlijk.” 

Oplossingsgericht

De rolstoelpicknicktafels verschillen niet zoveel van de originele en bieden tal van voordelen. “Met de aangepaste picknicktafels zitten zowel de rolstoelgebruikers als de niet-rolstoelgebruikers op dezelfde ooghoogte. Dit geeft het nodige comfort. Met een verlengd tafelblad kunnen rolstoelgebruikers vlot onder de tafel door rijden om plaats te nemen. Zeer praktisch dus om in gezelschap volop te genieten”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Rolstoeltoegankelijke ondergrond

Concreet worden de picknicktafels op een rolstoeltoegankelijke ondergrond geplaatst. Ook de weg er naar toe zal aan de nodige toegankelijkheidsvereisten voldoen. “Op die manier kunnen rolstoelgebruikers vlot gebruikmaken van deze genietplekjes op ons openbaar domein. We rekenen op onze burgers om bij deze tafels voorrang te geven aan onze rolstoelgebruikers”, zegt schepen Van Volcem.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten