Nieuw op deze site: de echo van Cor
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Weekblad De Loop - Helmond

Cor van Rijsingen (63) schrijft op ons verzoek elke week een nabeschouwing over de artikels die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij doet dat op een kritische, maar vooral ook humoristische wijze. Wij, als redactie, kunnen daar veel van leren. Hij houdt ons scherp bij het selecteren en publiceren van Goed Nieuws, zoals dat elke dag via onze site tot u komt. Cor houdt ons op een humane manier een spiegel voor. Wij kijken daarin en lezen dan hoe Cor het nieuws op deze site ervaart. Wij beschouwen Cor als een goede representant van onze lezers. Iemand die houdt van reflectie en dialoog. Daarom denken wij dat ook u als lezer zijn columns best lezenswaard zult vinden.

Cor is een ervaren ‘doordenker’ met veel empathisch- en relativeringsvermogen. Iemand die midden in het leven staat. Niet voor niets werd hij onlangs koninklijk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de gemeenschap waar hij al zijn hele leven woont: Mierlo-Hout, een voormalig dorp dat vele jaren terug werd  samengevoegd met de gemeente Helmond (zie foto). Cor is daar medebestuurder van een groot aantal maatschappelijke organisaties. Maar Cor is ook echtgenoot, vader en opa van twee kleinkinderen. Een zakenman die gedurende de voorbije veertig jaar samen met zijn broers het familiebedrijf vanRijsingengreen naar een toonaangevende speler in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen heeft geleid. Inmiddels heeft Cor wat afstand genomen van de dagelijkse hectiek in het bedrijfsleven en geniet hij van het leven waarin menselijke waardigheid centraal staat.
De columns van Cor – getiteld onder de verzamelnaam ‘De echo van Cor’ – zijn voortaan ‘s zaterdags op deze site te lezen.   

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten