De echo van Cor
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikels die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Cor houdt ons op een humane manier een spiegel voor. Cor is iemand die van reflectie en dialoog houdt. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken  wij dat u zijn relativerende columns ook lezenswaard zult vinden. 
Hieronder zijn eerste bijdrage: Blij zijn met de dingen die er toe doen 

Blij zijn met de dingen die er toe doen

Mijn eerste column-bijdrage aan Goed Nieuws begin ik met – hoe kan het anders in dit tijdsgewricht – het artikel ‘De eerste stap’  van Wenny van der Heyden. Het gaat over haar belevenis rond de coronapandemie. Een mooi en bemoedigend verhaal over haar eerste prik en haar optimistisch uitzicht naar het ‘oude normaal.’ Haar uitspraak “als je lief bent word je niet gehoord” speelt vaak door mijn hoofd. Zeker als ik zie of lees dat mensen zich niet aan de basisafspraken houden. Dat doet pijn.  

Braziliaanse vrouwen die de droogte bestrijden met fruitbomen. Erg mooi project. Als de president van dit land nou ook nog zou meewerken aan al het andere goede kan er zeker winst worden geboekt.

Ook “Goed Nieuws” zijn de plantaardige visvervangers in navolging van vleesvervangers. Ik heb ze nog niet gegeten. maar zodra ik ze geproefd heb laat ik het weten. Al die plantaardige alternatieven vind ik als groenteboer wel prachtig en hopelijk kunnen we de vele mensen op deze aardbol lekker blijven voeden. Ook als alles vol staat met wilde kievitsbloemen, waarbij ik niet wil zeggen dat alles maar cultuurgrond moet worden. Over 50 jaar iedereen aan de pil met daarin alle noodzakelijke voedingsstoffen en klaar is Kees. Voor mij wel een schrikbeeld! Misschien zullen we daaraan moeten wennen.

Zoals vertrouwd komt Brabant weer goed uit de bus met snelle Covid-opsporing in ziekenhuizen. Circulair bouwen in Mechelen: dank voor de voorbeeldfunctie, Mechelen. Ik zou zeggen: kom eens kijken in de nieuwe wijk Brandevoort van de gemeente Helmond. Daar is al de nodige ervaring opgedaan met circulair bouwen.  

Gelijke kansen voor vrouwen: uiteraard zou ik zeggen. Waar hebben we het over? Dit zou niet eens een onderwerp moeten zijn.

Burgers die hun eigen wijk ontwerpen en wonen in een verticaal bos. Hoe mooi en slim ons Brabant is. Daar wil ik echt niet meer weg.

Zelfs Jan van Hoof is positief in Brabant ondanks al zijn beperkingen. Groot respect voor die man!

Schuldhulp voor jongeren. Een mooi project voor 20 jongeren wat waarschijnlijk wel een godsvermogen zal kosten. Ik ben daar niet tegen, maar een goede opvoeding en goede leerkrachten (geef dat geld maar aan hun) is op termijn een betere oplossing, denk ik.

Genoeg over Brabant. Een fietsatelier in Mechelen dat rolstoelen repareert. Mooi toch. Dat zou overigens elke fietsenmaker moeten doen. Ik vraag me af hoe dat zit.

Een nieuw Malaria-vaccin. Is weer eens wat anders dan het Covid-vaccin. En voor 75 % effectief. Dat is meer dan AstraZenica dat ik heb mogen ontvangen. Maar ik klaag niet, want het werkt.

Brugge. Erg mooi en slim die rolstoelvriendelijke picknicktafels! Hoe eenvoudig kan het zijn. De wereld kan meer van dit soort oplossingen gebruiken.

Studenten die positieve nieuwsverhalen publiceren tegen alles wat God – óók in hoofdstad Brussel -verboden heeft. Past prima in deze tijd. Altijd beter iets dan niets doen.

De troostende tiendaagse van ‘Heel het land’ geloof ik wel. Ga op bezoek bij de mensen die het nodig hebben, zou ik zeggen. Daar zie ik veel meer heil in.

Tot slot de tattoo van Georgette die daarmee in haar 82ste  levensjaar reageert op Corona. Erg grappig. Joie de Vivre. Mijn Frans was op de middelbare school niet zo best, maar dit wist ik nog : levensvreugde. Blij zijn met de dingen die er toe doen. Als we daar wat meer mee bezig zijn komt het allemaal goed.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten