Leasefietsen voor medewerkers stad Leuven
bron: Stad Leuven

Medewerkers van de stad Leuven, het OCMW, het AG Stadsontwikkeling Leuven en M Leuven kunnen sinds kort voordelig een fiets leasen. Ze kunnen kiezen uit verschillende types fietsen zoals een gewone stadsfiets, maar ook een elektrische fiets en bakfiets bijvoorbeeld. Op die manier moedigt de stad haar medewerkers aan om nog meer en vaker met de fiets te komen werken. 

“We willen het voor onze medewerkers zo aantrekkelijk mogelijk maken om met de fiets naar het werk te komen. Tegelijkertijd willen we hen aanmoedigen om ook buiten de werkuren voor de fiets te kiezen. Daarom kan stadspersoneel sinds kort voordelig een fiets leasen”, vertelt schepen van personeel Thomas Van Oppens. “Fietsen is immers gezond en komt je mentale gezondheid ten goede. Het belang daarvan is in deze coronacrisis meer dan ooit duidelijk geworden. We hebben ook gezien dat mensen sinds de uitbraak van de coronacrisis massaal de fiets (her)ontdekt hebben.” 

De Vlaamse overheid staat dit systeem van fietslease voor werknemers van lokale besturen toe sinds april van dit jaar. “We waren hier als stad al lang vragende partij voor en springen dus onmiddellijk mee op de kar nu het mogelijk is”, aldus schepen Van Oppens. “Op een maand tijd hebben al dertig medewerkers ingetekend op dit aanbod.”

Uitgebreid aanbod

Medewerkers kunnen kiezen welke fiets hun voorkeur heeft: een gewone (stads)fiets, een elektrische fiets, een speedpedelec, een plooifiets, mountainbike, bakfiets, koersfiets of trekkingfiets. “Met dit uitgebreid aanbod hopen we zoveel mogelijk medewerkers over de streep te halen”, aldus Van Oppens. Personeelsleden ruilen een deel van hun eindejaarspremie en/of vakantiedagen in voor een leasefiets. Jaarlijks onderhoud, verzekering voor diefstal en schade en fietsbijstand zijn inbegrepen.

“Met deze fietslease maken we werken bij de stad nog aantrekkelijker en dragen we bij aan duurzame woon-werkverplaatsingen. Maar we hopen hiermee ook andere bedrijven, lokale besturen en organisaties te inspireren om aan hun personeel ook de mogelijkheid te geven een fiets te leasen”, besluit Van Oppens.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten