Met een app het woonwerkverkeer beter stroomlijnen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Turnn

De gemeente Eindhoven en ’s werelds grootste chipfabrikant ASML in Veldhoven doen mee aan een landelijke proef om met een app het woonwerkverkeer te stroomlijnen. De app moet mensen stimuleren de auto vaker te laten staan en wijst daarom de gebruiker de weg naar alternatieven.Het experiment is vorige week in Eindhoven van start gegaan. De app is volgens de Eindhovense wethouder Monique List van Mobiliteit nodig vanwege de groeiende verkeersstromen, omdat de mobiliteit onder druk staat en meer wegen aanleggen volgens haar niet kan.

De woordvoerder van ASML stelt dat bereikbaarheid essentieel is voor de chipfabrikant in Veldhoven waar wereldwijd 28.000 mensen werken waarvan de helft op het hoofdkantoor in Veldhoven. ASML probeert de autogebruiker uit de auto te krijgen en te verleiden tot openbaar vervoer of de fiets. ASML is blij dat het met deze proef kan ‘meeliften.’ Directeur Paul van Nunen van Brainport Development heeft werkgevers opgeroepen na te denken over aansluiting bij de app. 
De app is ontwikkeld door het bedrijf Turnn, onderdeel van de ICT Groep, in Nieuwegein. Volgens directeur Dirk Grevink is de terugkoppeling van de gebruikers de komende tijd van groot belang is.

Reizen moet de app een stuk gemakkelijker maken

De Turnn-app draagt mogelijkheden aan voor reizen met openbaar vervoer, deelauto’s, deelfietsen, taxi’s of een combinatie. De planning, het reserveren en het betalen gaat allemaal via de app. Een reiziger voert plaats van vertrek en bestemming in en de app geeft de reismogelijkheden.
De app geeft op basis van persoonlijke voorkeuren een actueel en persoonlijk reisadvies. Turnn geeft ook suggesties voor een alternatieve route bij vertragingen, slecht weer en files. De gebruiker kan kiezen voor de snelste reis, de goedkoopste of de meest duurzame. Reizen moet de app een stuk gemakkelijker maken. Hij geeft in detail aan waar een deelscooter staat, hoe lang je hebt om de trein te halen of bij welke halte je uit de bus moet stappen. Werkgevers kunnen vergoedingen voor het woon- werkverkeer van hun werknemers via de app organiseren

“Nu staan we te vaak stil in de file en is de CO-2 uitstoot te hoog.”

Bij Turnn in Nieuwegein geloven ze dat mobiliteit beter kan. “Nu staan we te vaak stil in de file en is de CO2-uitstoot te hoog.” Ze zijn ervan overtuigd dat we overal heen kunnen reizen als we dat een beetje slimmer aanpakken. Wij leggen de verbinding tussen mensen en bestemmingen, tussen mobiliteit en duurzaamheid, tussen regels en mogelijkheden. We bieden een nieuwe manier van reizen. “

ICT Group is een toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor industriële technologie, waar 1500 technische professionals klanten voorzien van hoogwaardige diensten waaronder: werving en detachering, testen en training, softwareontwikkeling, projectmatige oplossingen, consultancy en managed services.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten