Een dier of vogel herkennen in 1 klik
bron: Natuurpunt - Afbeelding van TheOtherKev via Pixabay

Vandaag lanceert Natuurpunt de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten. De badges en challenges dagen je uit om nieuwe soorten te ontdekken. Jij leert de natuur beter kennen en je waarnemingen helpen bij het onderzoek naar de natuur in België. 

ObsIdentify doet nog altijd waar het zeer goed in is nl. wilde dieren en planten herkennen in 1 klik. Maar er is meer. Met de vernieuwde versie van Obsidentify kan je ook sterren verzamelen met badges en deelnemen aan challenges. “Met de badges ga je op zoek naar zo veel mogelijk soorten en verzamel je zo tot maximaal 5 sterren. Bij elk niveau krijg je tips op maat. Het daagt je uit om op zoek te gaan naar meer soorten. Het is een beetje zoals op Pokemons jagen maar dan in de natuur”, zegt Hannes Ledegen van Natuurpunt. 

Ga de uitdaging aan

“Je kan ook deelnemen aan mini-onderzoekjes of challenges waarbij je samen met andere natuurliefhebbers specifieke soorten gaat zoeken. Zo is er momenteel de meikever-challenge, waar je zoveel mogelijk foto’s van meikevers ingeeft in ObsIdentify. Of je kan meedoen met de egelchallenge of lentezoemers. Elke foto helpt natuurbeschermers om beter inzicht te krijgen in de natuur en jij kan live de resultaten volgen van dit onderzoek”, vult Hannes Ledegen aan. 

Elke waarneming telt

Om die waarnemingen te delen, maak je best een account aan. Zo hou je zelf al je waarnemingen bij en kunnen natuurbeschermers, onderzoekers en beleidsmakers ermee aan de slag. “Al die waarnemingen komen terecht op www.waarnemingen.be, de grootste natuurdatabank van België”, vertelt Hannes Ledegen. “Zo draag je bij aan de kennis over de natuur. Pas op, dat geldt enkel voor waarnemingen in de ‘wilde natuur’, want met foto’s van potplanten en huisdieren, daar kan ObsIdentify niks mee.”

Achtergrond

De app ObsIdentify werd gelanceerd in 2020 en kreeg nu een volledige make-over. De eerste versie was bedoeld om in te schatten of het brede publiek een app als ObsIdentify kan smaken. En of ze dat deed! Hij is ondertussen al meer dan 300.000 keer gedownload in Vlaanderen en Nederland door minstens 180.000 gebruikers. De verhoogde interesse in natuur tijdens de coronacrisis is hier niet vreemd aan. 

Download de app via  https://waarnemingen.be/apps/obsidentify/install/

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten