Student levert fysieke prestatie voor medische zorg in Gambia
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto’s Take Care Foundation Gambia

De 20-jarige Stef van de Vossenberg uit het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode gaat voor zijn stage vier maanden naar Gambia, maar wil daar niet met lege handen aankomen. Voor de stichting Take Care Foundation Gambia haalt hij geld op voor een nieuw behandelcentrum en apotheek in het dorp Bafuloto in Gambia. Een dorp dat nooit toegang heeft gehad tot medische hulp, totdat de Take Care Foundation zich daar op heeft ingezet. De stichting biedt medische hulp in een behandelcentrum met apotheek.

De stichting kan het gebouw dat zij huurt niet kopen en dus geen noodzakelijke veranderingen aanbrengen zodat zij de inwoners nog beter medisch zou kunnen helpen. Daarom is Take Care Foundation Gambia op zoek naar een nieuw stuk land, waar zij zelf een compleet nieuw behandelcentrum en apotheek kan realiseren. In de beleving van Stef moet iedereen in de wereld toegang kunnen krijgen tot medische zorg.  Stef heeft zich de zorgen van de stichting aangetrokken. “De stichting kan het geld dat nodig is voor een nieuw behandelcentrum met apotheek niet alleen opbrengen”, zegt hij. “Als we nu allemaal ons steentje bijdragen, kunnen er mooie dingen mogelijk worden gemaakt.”

Stef van de Vossenberg is eerstejaars student International Development Management aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Om geld voor de stichting in te zamelen is hij op zoek naar donateurs en sponsors die willen bijdragen aan de totstandkoming van goede medische zorg in het gebied rond Bafuloto in Gambia. Daarvoor heeft hij een crowd-fundactie opgezet. En daar zet Stef zelf wat tegenover. Stef: “Het is voor mij niet alleen geld inzamelen. Als tegenprestatie wil ik een mentaal en fysiek zware activiteit doen, omdat de mensen in Gambia voor wie ik dit doe een mentaal en fysiek zwaarder leven hebben dan wij hier gemiddeld genomen kennen. Daarom wil ik op 10 juli per mountainbike van mijn woonplaats Sint-Oedenrode naar Texel – dat is 209 kilometer – fietsen tussen zonsopkomst en zonsondergang.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten