De echo van Cor
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikels die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op een humane manier een spiegel voor. Cor is iemand die van reflectie en dialoog houdt. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns ook lezenswaard zult vinden. 

Het klinkt als muziek in mijn oren

De kop is eraf. Mijn allereerste column ‘Blij zijn met de dingen die er toe doen’ is een week geleden gepubliceerd. Ik hoop dat de lezers mijn zienswijzen op een aantal zaken weten te waarderen! Ben benieuwd of er reacties komen. Ik hou wel van een dialoog. Daar word je alleen maar wijzer van. Dus ik zou zeggen: lezer, kom op!

Bij mijn tweede terugblik op de deze week verschenen artikelen kom ik allereerst bij een aantal medische onderwerpen. Een robot die een stent plaatst ! Hoe slim zijn de mensen die zo’n robot kunnen ontwikkelen en maken. Van die club – Ziekenhuis Netwerk Antwerpen – kunnen we nog veel goeds verwachten.

Er is ook hoop voor mensen met pijnklachten in nek of schouder en/of hand: goede resultaten ook zonder robot. Hoe mooi is dat.

En een bevalling, weliswaar van een wolf, maar evengoed toch een mooi bericht. Zolang we niet opgegeten worden door de grote boze wolf (een vroeger sprookje voor mijn kleinkinderen).

Mooi ezelsbruggetje naar de hybride tech docenten: leuke dingen verzinnen in combinatie met docent zijn. Daar worden veel mensen slimmer van, toch.

Dan de kindertjes. De jeugd heeft de toekomst en daar moeten we echt goed voor zorgen. Gelukkig zijn er mooie ontwikkelingen: minder dodelijke diarree door blokkade van de bacterie die daar de oorzaak van is.

Studenten die goederen verzamelen voor kinderen in Libanon (die studenten hoeven we niets meer te leren)!

En als klap op de vuurpijl, Mechelen gaat extra aandacht besteden aan kinderarmoede. We zullen wereldwijd veel aandacht moeten hebben voor de kinderen, er is nog veel te doen voor die groep.

Technologie voor mensen met dementie: super als het werkt! Mijn moeder, die vorig jaar op 94-jarige leeftijd – dus niet meer de jongste – overleed aan dementie, vertelde vooral over vroeger. Ze wilde kletsen en mijn hand vasthouden, dus ik ben benieuwd of die technische hulpmiddelen echt werken.

Bouwen met schimmels: zou mooi zijn. Echt helemaal biologisch afbreekbaar. Top wat mij betreft.

Wereldberoemde DJ’s die de natuur beschermen: ik ben zeker niet tegen. Als ze dan ook nog onze oren beschermen en zelf ook investeren, wordt het helemaal een feest.

Geen “vieze reclame“ meer in de Metro: ik hoop dat het helpt. Online worden we steeds meer “bezoedeld “. Dus ook daar graag actie, meneer Zuckerberg!

Dan eindigen we weer met mijn favoriete onderwerp: de groentekwekerij van een boer uit Lierop! Meer en meer biologisch, directe verkoop aan consumenten, korte keten. Super, je weet wat je koopt, lekker vers en niet milieuvervuilend voor een faire prijs. Dat klinkt als muziek in mijn oren

Maar de zorgmedewerkers verdienen het meer. Vandaar dat speciale muzieknummer “Dat jij er voor me was” voor hen. Mooie titel voor een nummer en o zo belangrijk voor ons allemaal!

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten