Alle Vlaamse gemeenten tonen solidariteit met regenbooggemeenschap
bron: çavaria - Photo by Tim Bieler on Unsplash

Op maandag 17 mei, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), worden wereldwijd acties georganiseerd om aandacht te vragen voor de holebi- en transgenderbeweging. De meest in het oog springende daarvan is het hijsen van de regenboogvlag, die als teken van solidariteit aan talloze openbare gebouwen verschijnt.  Ook in Vlaanderen wordt aan die oproep gehoor gegeven. ‘Voor het derde jaar op rij hebben alle Vlaamse gemeenten zich geëngageerd om de regenboogvlag uit te hangen,’ zegt Jennifer Tuttle, coördinator van de Vlaamse IDAHOT-campagne.‘ 

De editie van dit jaar beperkt zich niet enkel tot het hijsen van de regenboogvlag. Çavaria en de regenbooghuizen geven in de week van 17 mei gratis vormingen over diversiteit aan professionals die werken met jongeren. Daarnaast worden de gemeenten gevraagd om een brief te sturen naar een zusterstad met de vraag om een solidariteitsactie uit te voeren. Zo stuurde de stad Leuven vorig jaar als teken van dankbaarheid een regenboogvlag naar zusterstad Krakau toen die laatste zich weigerde aan te sluiten bij de ‘LGBTQI+-vrije’ zones elders in Polen. 

Dit jaar zal het exact 31 jaar geleden zijn dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten