“Handen uit de mouwen steken en uitgaan van de behoefte van werkzoekenden”
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto hudhummy via Pixabay

In de sterk versnipperde arbeidsmarktregio in zuidoost-Noord-Brabant hebben 13 gemeenten en meer dan 10 organisaties die zich bezighouden met werk, scholing of ontwikkeling, elkaar gevonden in de oprichting van één centrale ‘helpdesk’: het Huis naar Werk. Iedereen die vragen heeft over werk, kan contact opnemen met of binnenlopen bij het Huis naar Werk. “Omdat je baan op de tocht staat vanwege corona of omdat je nu van een opleiding komt, een uitkering hebt, gewoon een carrièreswitch wilt maken, het Huis naar Werk reikt de helpende hand en gezamenlijk gaan wij kijken naar de wensen en mogelijkheden van betreffende werkzoekenden”, schrijven de samenwerkende instanties in een gezamenlijk persbericht.  Ambitieus klinkt het: ”Niets meer bij de ander over de schutting gooien, handen uit de mouwen steken en altijd uitgaan van de behoefte van de werkzoekenden.“

Iedereen die persoonlijke hulp nodig heeft bij de zoektocht naar werk of naar personeel kan het Huis naar Werk digitaal via de website en mail, telefonisch en fysiek op het Stadhuisplein in Eindhoven bereiken. “Zo eenvoudig is het. De deur is geopend en de eerste stap is aan jou!”
Het team van het Huis naar Werk bestaat uit professionals binnen de arbeidsmarkt en het sociaal domein, die goed weten waar ze het over hebben en de weg kennen. “Wij zullen je pas loslaten als je op de plek van bestemming bent beland”, beloven ze.

Het Huis naar Werk is speciaal opgericht, omdat de arbeidsmarkt al jarenlang versnipperd is. “Een scala aan projecten en websites zorgt ervoor dat veel werkgevers en werkzoekenden door de bomen het bos niet meer zien”, stelt het Huis naar Werk en vervolgt. “Voor elke doelgroep is wel een ander plan bedacht, in de verwachting dat je daarmee goed aansluit bij wat iemand wil en kan. De praktijk leert ons dat de inmiddels uitgebreide en onoverzichtelijke structuren niet meer passen. Iedereen die binnenloopt bij het Huis naar Werk of contact opneemt, wordt op maat geholpen met zijn/haar vraag en begeleid naar advies dat hem/haar past. Alle expertise is aanwezig. Ook werkgevers met een personeelsvraag of in deze tijd van corona, werkgevers met te veel personeel kunnen bij het Huis naar Werk terecht.”
De geldstromen naar al die organisaties en koepels vanuit het Rijk zijn volgens het Huis naar Werk niet ingericht op één centrale aansturing. “De lat ligt hoog, de komende tijd zal er flink gebouwd worden aan een Huis naar Werk dat stáát, net zolang tot de ambities zijn behaald. Dat zijn we naar onze inwoners en bedrijven verplicht, met steeds weer als uitgangspunt: klantgerichte dienstverlening.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten