De echo van Cor – Zonnepanelen in de woestijn!
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

De echo van Cor

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden. 

Zonnepanelen in de woestijn!

Zoals we van Goed Nieuws gewend zijn veel aandacht voor het milieu,  te beginnen deze week met het onthardingsteam dat in Mechelen aan de slag is gegaan! Mijn echtgenote en ik gaan regelmatig wandelen door ons dorp Mierlo-Hout en de nieuwe Helmondse wijk Brandevoort en we zien heel veel tuintjes vol gelegd met tegels, helaas. Ik ben echt voor ontharden, letterlijk en figuurlijk. De wereld wordt er echt mooier en beter van.

Goedkoper wordende elektrische auto’s:  ik rijd er ook een (een bus zelfs waar de elektrische fietsen in kunnen); dat was even wennen, maar ik ben er erg tevreden over.

Zonnepanelen op het dak en laden maar. Hernieuwbare energie, ik ben daar erg voor, maar liever niet – zoals eerder vermeld – alle akkers vol met zonnepanelen. Op daken prima en in de woestijn waar niets groeit en dan stroom importeren in plaats van olie. Daar hebben we allemaal baat bij. Energie uit waterkracht zoals in Scandinavië, perfect en de stroom komt bijna gratis hier. Misschien in de toekomst ook van eb en vloed en als de energiebelasting dan wat lager wordt, is het helemaal super.

Lease fietsen tot slot voor deze categorie: prima zolang we de auto maar thuis laten en zoveel mogelijk thuis werken, althans wie dat kan, dat lukt lang niet iedereen en op het werk kom je ook voor een stukje gezelligheid (als het goed is..).

Maar dan kun je niet je groente en fruit op stations ophalen helaas. Op zich goed, maar dan moeten er weer groenteboeren dicht in winkelcentra komen en daar ben ik niet voor, omdat veel ouderen toch graag dichtbij willen shoppen.

Koffiegruis voor oesterzwammen: ik vind het teveel van het goede! We moeten al zoveel scheiden wat afval betreft, voor mij hoeft het niet.

Student uit Rooi, zoals ze daar zeggen, gaat met volle handen (geld voor zorgcentrum en apotheek ) stage lopen in Gambia: diep respect voor zo iemand, evenals voor de piloot die voor MAF gaat vliegen! Een hulporganisatie in Centraal- en Oost-Afrika, en ook nog zonder vast salaris. Dan ben je echt een topper, wat mij betreft.

Dan de toekomst van de koeien! Ik hoop dat ze blijven, mooie dieren en ik vind kaas erg lekker (veel meer dingen trouwens). Zorg voor een oplossing waarbij koe en milieu samen kunnen gaan.  De Nederlanders kennende gaat dat zeker lukken.

Met de neushoorns in Nepal gaat het in ieder geval wel goed, maar 752 is wat mij betreft veel te weinig. Veel strenger zijn voor stropers, handelaren en rijke stinkers die komen jagen.

Om bij de dieren te blijven,  met de ooievaars in Knokke-Heist gaat het ook goed, maar ook dat is relatief ! We moeten echt lief zijn voor onze beestenboel, beste mensen!

En dan de dier- en plantenapp, hoe leuk is dat. De jeugd kan dan ook spelenderwijs leren hoe mooi onze natuur is.
Dan de andere app,  die voor mensen met dementie! Ik blijf die technische hulpmiddelen een slecht alternatief vinden voor menselijke aandacht, maar misschien zie ik het verkeerd? Graag ervaringen van mensen aub.

Om bij aandacht voor mensen te blijven, regenboogvlaggen voor IDAHOT (aandacht voor holebi- en transgenderbeweging ). Mooi gezicht, maar het probleem zit hem natuurlijk in de medemens helaas. Accepteer gewoon iedereen zoals ie is en klaar!

Tot slot,  heavy metal als muzieknummer voor de zorgmensen als reactie van de studenten. Niets is teveel voor de zorg wat mij betreft, maar kom eerst maar eens met extra geld over de brug voor de zorgmedewerkers en daarna het hard metaal.

Tot volgende week!

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten