Hasselt lanceert als één van de eerste gemeentes groepsaankoop voor thuisbatterijen
bron: Stad Hasselt

Na een jaar vol coronazorgen keert de zon deze zomer letterlijk en figuurlijk terug naar Hasselt. Het stadsbestuur lanceert immers twee nieuwe groepsaankopen. Eentje voor zonnepanelen en ook één voor thuisbatterijen. “Ondanks alle polemiek blijft zonne-energie immers een slimme investering”, aldus schepen van Energie Joost Venken. “Daarnaast vormt de thuisbatterij dé oplossing voor de opslag van elektriciteitsoverschotten en daar spelen we als één van de eerste gemeenten graag actief op in. ”

“Daarom combineren we onze nieuwe groepsaankoop voor zonnepanelen als één van de eerste gemeentes met een groepsaankoop voor thuisbatterijen”, aldus schepen Venken. “Een thuisbatterij komt natuurlijk met een prijskaartje dat varieert naar gelang het merk en de opslagcapaciteit. Via onze groepsaankoop willen we een zo voordelig mogelijke prijs afdwingen. Daarnaast gaan we de Hasselaren een goede en onafhankelijke begeleiding aanbieden die hen maximaal ontzorgt. Offertes opvragen en vergelijken vergt heel wat energie en brengt de nodige rompslomp met zich mee. Dat willen we de Hasselaar, maar ook de Hasseltse verenigingen en bedrijven die ook mogen instappen, besparen. Voor dit alles slaan we de handen in elkaar met studiebureau Zero Emission Solutions en Impact vzw. Zij zullen naast deskundig advies ook waken over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een maximale ontzorging.”

Marktbevraging

“Onze partners starten binnenkort met een marktbevraging bij verschillende leveranciers. We willen installaties aanbieden met een maximum capaciteit van 30 kWp, dat is circa 100 zonnepanelen, en een batterij met een maximaal vermogen tot 9 kWh”, verduidelijkt schepen Venken. “Wie geïnteresseerd is in onze groepsaankopen kan zich nu al gratis en vrijblijvend registreren. Zodra de leverancier gekend is, maakt deze een gedetailleerde offerte op. Pas dan moet de beslissing genomen worden om in te stappen of niet. Ook wie zich nu nog niet registreert, kan in een latere fase alsnog een vrijblijvende offerte aanvragen bij onze leverancier.

Nog meer groepsaankopen op komst

“De afgelopen jaren organiseerden we met onze afdeling Milieu & Energie zeer succesvol zelf verschillende groepsaankopen rond duurzame investeringen”, licht schepen van Duurzame Stad Joost Venken toe. “Denk maar aan onze groepsaankoop elektrische fietsen, de gezamenlijke aankoop van groene stroom en onze groepsaankopen zonnepanelen. Een aantal van die initiatieven willen we graag herhalen. Daarnaast lanceren we een enkele vernieuwende groepsaankopen, zoals deze voor thuisbatterijen. We mikken op twee groepsaankopen voor duurzame producten of ingrepen per jaar. Enerzijds omdat de Hasselaren er zelf om vragen, anderzijds omdat we ervan overtuigd zijn dat we meer Hasselaren ertoe kunnen bewegen om bepaalde energiezuinige investeringen door te voeren of duurzame aankopen te doen. Door deze zelf te organiseren, garanderen we de kwaliteit en de laagste prijs voor de Hasselaar”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten