Julia (10) wil iets moois doen voor haar overleden vriendinnetje: armbandjes voor stichting Hartekind
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; eigen foto’s van Julia en Debby

“Lieve allemaal, wie wil mij helpen?
Mijn naam is Julia Nusmeijer en ik ben 10 jaar oud. Op 9 maart van dit jaar ben ik mijn beste vriendinnetje Lynn verloren. Lynn is geboren als hartekind en heeft vele operaties moeten doorstaan, helaas waren er na de laatste operatie complicaties waaraan ze is overleden. Met het vele verdriet wat er is en wat ik voel, wilde ik iets moois voor haar terug doen. Ik ben begonnen met armbandjes te maken en te verkopen om zo geld in te zamelen voor Stichting Hartekind.”

Zo begint de oproep van Julia uit Oisterwijk (Noord-Brabant) op FaceBook. Haar doel is om zoveel mogelijk geld voor Stichting Hartekind op te halen. “Na aftrek van mijn kosten doneer ik het gehele bedrag aan Stichting Hartekind”, belooft ze. En ze legt ook uit wat deze stichting doet: ‘noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek financieren voor kinderen met een hartafwijking. Een hartafwijking is de meest voorkomende aangeboren afwijking en de nummer 1 doodsoorzaak bij kinderen onder de 15 jaar. Nog elk jaar overlijden 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking. Dat is 1 kind per 2 dagen. Dit moet anders en dit kan anders!’

De armbandjes hebben de naam van haar overleden vriendinnetje

Hoe je de dappere Julia kunt helpen, heeft ze zelf bedacht. Je kunt armbandjes van haar kopen die ze zelf maakt.  Armbandjes die ze ook een naam heeft gegeven: Lynn natuurlijk.
Aan Omroep Brabant vertelt Julia: “Lynn was heel erg vrolijk, net als een vlinder. Daarom hebben we bij de begrafenis vlindertjes op de kist geplakt.”Julia heeft mooie en fijne herinneringen aan haar overleden vriendinnetje. “We waren altijd samen. Lynn was een heel leuke meid. Ze trok zich niks aan van een ander en deed altijd wat ze zelf wilde. Ze was ook heel gewoon.”
Trots is Debby, de mama van Julia. “Ze had er ontzettend veel moeite mee dat Lynn ineens weg was. Het was een enorme schok voor iedereen. Het verdriet is nog altijd heel groot, maar het is mooi om te zien dat ze het omzet in iets positiefs.”De verkoop van de ‘Lynni’s’ heeft al redelijk wat geld opgebracht. “Het gaat eigenlijk heel goed”, zegt Julia met trots in haar stem. Ze vertelt dat ze minstens 500 euro wilde ophalen voor Stichting Hartekind, maar ondertussen heeft ze al 2600 euro bij elkaar met de verkoop van haar zelfgemaakte  kralen-armbandjes. Door het enthousiasme van veel mensen gaat ze door met het maken en verkopen van ‘Lynni’s’ via FaceBook. Nee, pijn in haar armen krijgt ze niet, althans voelt ze niet. Want: “Mama en vriendinnen helpen ook mee!”

Hoe de armbandjes zijn te bestellen, schrijft ze op haar FaceBook-pagina:

“Stuur ons een persoonlijk bericht met het aantal armbandjes, eventueel een voorkeur voor kleur en uw adres. Wij zullen proberen om rekening met uw wensen te houden. Wij verpakken de armbandjes netjes en sturen deze naar u toe.

Elke week houd ik jullie via deze pagina op de hoogte van het ingezamelde bedrag dat we gaan overmaken naar Stichting Hartekind.

De Lynni’s kosten €5,- per stuk ex. verzendkosten.

Veel liefs Julia.”

Over Stichting Hartekind

Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is bij kinderen onder de 15 jaar.
Daarom zet Stichting Hartekind zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. “Zo werken we sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten