De echo van Cor – Iedereen heeft wel eens een positieve mindset nodig
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden. 

Iedereen heeft wel eens een positieve mindset nodig

Het wekelijks overzicht van Goed Nieuws is heel mooi gevarieerd deze keer, voor elk wat wils met als enig ‘minpuntje’ dat er geen onderwerp over eten bij staat …

Ik begin met de straatverlichting aan het Gravensteen in Gent (nogmaals: schitterende stad met overheerlijke moelekes en garnalenkroketten); drie speciale lantaarnpalen gaan branden als er een baby geboren wordt in het ziekenhuis van Gent waarvoor de ouders een knop kunnen indrukken. Ik vind het een schitterend idee; van mij mogen ze in elke stad een paar van die lantaarnpalen plaatsen, lijkt me een prachtig gezicht!

Nog meer heel mooi geboortenieuws: de Tasmaanse Duivel werpt op het vasteland van Australië weer jonkies! Voor het eerst weer in 3000 jaar door speciaal overgeplaatste dieren vanuit Tasmanië. Ik herinner me zo’n Tasmaanse duivel ook nog van de tekenfilms van Looney Tunes, erg grappig, zelfs nu nog. Nog een leuk wetenswaardigheidje over de ‘Duivel’: de dames zijn niet monogaam …… en de mannetjes moeten hun best doen om ze te versieren! Daar is de gelijkheid van de vrouw al verder dan in veel gebieden van de mensenwereld.

Femtech kan die ongelijkheid op het gebied van gezondheid van vrouwen in arme gebieden misschien verbeteren. Het is een industrie die specifiek kijkt naar de gezondheidsproblemen van vrouwen. Weer erg jammer dat het nodig is anno 2021, er zijn toch nog te veel ‘holbewoners’ die deze problemen niet willen aanpakken jammergenoeg.

De gelijkheid van de lhbti- gemeenschap in Cuba gaat wel de goede kant op, wat je misschien niet zou verwachten van Cuba. Petje af en dat geeft de burger weer moed, al zijn we er nog lang niet.

Wat ook de goede kant op gaat is de uitstoot van broeikasgassen in Europa en die zal nog meer verbeteren (minder dus) door de inspanning van bekende multinationals zoals  Heineken en Philips en Vanderlande. Ik zou er bijna Heineken-bier van gaan drinken. Al gaat dat natuurlijk niet door, want als goede Helmonder houd je het toch bij Bavaria uit Lieshout uiteraard ..

Om bij Helmond te blijven, drie Helmondse middelbare scholen krijgen een masterclass ( gewoon les dus) in geluk van Guido Weijers. Door corona kunnen ze dat wel gebruiken, verklaart de directeur van theater Het Speelhuis. Vroeger zou zoiets nooit gebeuren natuurlijk, maar ik vind het wel een leuk idee. Top. Alleen als ik mocht kiezen ging ik voor een andere cabaretier, namelijk Ronald Goedemondt. Van hem ben ik een echte fan. Kijk maar eens op youtube. Hilarisch!!

Voor meer geluk voor mensen met een beperking is er nu Live A Lot. De lifecoach helpt mensen met een beperking door middel van een positieve mindset. Dat heeft iedereen wel eens nodig, zelfs mensen zonder beperking ……

Dat zit er ook aan te komen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Ze worden geholpen door middel van stroomstootjes, waardoor ze beter kunnen functioneren gelukkig.

En dat goede nieuws geldt ook voor mensen met slokdarmkanker als gevolg van nieuwe orgaansparende technieken. Goed bezig medici!!

Positief is ook de eerste testweg ter wereld in Nederland met bio asfalt. Maar toen ik verder las bleek het om slechts 250 meter te gaan. Zoals het spreekwoord zegt : we hebben nog een lange weg te gaan ….

Ondanks de ondergrondse autoweg in Mechelen waardoor er meer ruimte is voor bebossing. Het blijven druppels op een gloeiende plaat. De mindset moet anders: minder vlees en meer plantaardig (en niet in asfalt stoppen).

Ook bij de autotechniekstudenten die zichzelf moeten beoordelen: zelfkennis is een groot goed. Mooi initiatief, maar ga iets doen waardoor er minder auto’s (elektrisch of niet) nodig zijn of ze moeten volledig klimaatneutraal zijn.

Beter nieuws is dan de opmars van de tweewieler (mede door corona als minpuntje). Minder asfalt, meer bewegen, minder uitstoot van uitlaatgassen. Alleen maar positief toch, maar liever geen helm op, zoals men in de toekomst verplicht wil stellen.

Zeer zeker wél een positief coronapuntje is dat de criminaliteit is verminderd. Al ben ik wel bang dat we volgend jaar weer op het oude niveau zitten, maar misschien ben ik op dat gebied te pessimistisch.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten