NMBS biedt treinreizen aan naar 3.600 internationale bestemmingen
bron: NMBS - Afbeelding van hadri264 via Pixabay

NMBS biedt treinreizen aan naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, waarvan meer dan 800 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap.

NMBS heeft met NMBS Internationaal één platform waarop reizigers in alle vertrouwen én aan de beste prijs hun internationale treintickets kunnen kopen. Ze werkt daarvoor samen met verschillende spoorwegmaatschappijen. Treintickets kopen kan online via nmbs-internationaal.be of aan de loketten in een twintigtal Belgische stations.

Uitgebreid aanbod

In totaal verkoopt NMBS treintickets naar meer dan 3.600 internationale bestemmingen, verspreid over 12 Europese landen. Van die bestemmingen bevinden er zich meer dan 800 op minder dan zes uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap. Concreet gaat het om 431 bestemmingen in Duitsland, 213 in Frankrijk, 185 in Nederland, 50 in Luxemburg, één in Groot-Brittannië en één in Zwitserland.

Meer dan 800 bestemmingen bevinden zich op minder dan 6 uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap © NMBS
Meer dan 800 bestemmingen bevinden zich op minder dan 6 uur reizen vanaf Brussel en met maximum één overstap © NMBS

Na een pauze van zes maanden is eind mei ook de Nightjet heropgestart. Dat is de nachttrein van de Oostenrijkse treinmaatschappij ÖBB, in samenwerking met NMBS. De Nightjet rijdt voortaan drie keer per week van Brussel-Zuid en Luik-Guillemins naar Wenen, en dat het ganse jaar door.

Zowel voor de nachttreinen als voor de meer dan 800 bestemmingen op minder dan 6 uur is de trein niet alleen een duurzaam, maar ook een aangenaam alternatief voor de korte-afstandsvluchten. Wie een internationale trein neemt, verliest geen tijd door uren van tevoren aanwezig te moeten zijn en hoeft ook niet lang te schuiven aan de check-in. Bovendien bevinden de meeste internationale treinstations zich vlakbij of pal in het stadscentrum. Reizen met de trein is ook aangenaam: tijdens je reis kan je in alle comfort een boek lezen, naar muziek luisteren of praten met je medereizigers. Dat maakt dat voor vele reizigers de vakantie al begint op de trein.

Komende twee jaar 2.000 nieuwe bestemmingen

De komende twee jaar wil NMBS haar internationale aanbod verder uitbreiden. Daardoor zullen reizigers voor maar liefst 2.000 bijkomende bestemmingen hun treintickets kunnen kopen via NMBS Internationaal. Het gaat om reizen naar steden in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje. Deze bestemmingen komen bovenop de meer dan 3.600 die nu al worden aangeboden.

Ook voor eventuele nieuwe nachttreinen neemt NMBS een actieve rol op. Voor een aantal nieuwe projecten zijn reeds gesprekken aan de gang, waarbij NMBS – net zoals bij de Nightjet – een ondersteunende rol opneemt en voor het traject in België zorgt voor de locomotief, de treinbegeleiders en de treinbestuurders. Ook voor deze bestemmingen zullen reizigers hun tickets kunnen kopen via NMBS.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten