Buitenblokbar in Hasselt
bron: Stad Hasselt - Photo by Oluwakemi Solaja on Unsplash

De examenperiode is traditioneel een stevige periode voor scholieren en studenten. Een omgeving waar je in de beste omstandigheden kan studeren, is daarbij van cruciaal belang. Naast de traditionele en populaire blokbars in de bib en andere binnenlocaties lanceert Stad Hasselt dit jaar de Buitenblokbar. Maandag 21 juni strijkt de Buitenblokbar neer in Kapermolenpark, met naast tien blokbubbels ook ontspanning, mét animatie en sport. 

“Sommige studenten beschikken thuis simpelweg niet over de nodige faciliteiten om thuis degelijk te studeren, denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, een goede internetverbinding en een stille omgeving”, weet schepen van Jeugd en Studentenzaken Habib El Ouakili. “We merkten bovendien dat in groep studeren voor vele studenten hét middel is om dagelijks gemotiveerd achter de boeken te zitten.”
Daarom riep de stad riep enkele jaren geleden de Blokbar in het leven. Studenten vinden er sindsdien vlot hun weg naar deze extra studeerplekken in de Hasseltse binnenstad. El Ouakili: “Ook dit jaar kent de Blokbar weer een groot succes. In de bibliotheek Hasselt Limburg ontvangen we in de periode mei-juni zo’n 4500 studenten. Maar ook onze nieuwe Blokbar in de TT-wijk is in trek. Sinds 27 mei – en nog tot eind juni – tellen we al meer dan 1150 reservaties.”

Outdoor studeren

Nieuw dit jaar is de openlucht Blokbar, die op maandag 21 juni van 10 tot 16 uur plaatsvindt in Kapermolenpark. “Het einde van de examen is eindelijk in zicht en het is bovendien prachtig weer, het ideale moment dus om de studenten eens uit hun kot te halen”, motiveert schepen El Ouakili. Het Hasseltse Kapermolenpark doet dienst als decor voor deze outdoor studeerplek. “Studenten kunnen in hun bubbel van vier rustig studeren in een van de vele zitzakken. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor ontspanning. Zo kunnen studenten hun dag starten met een duikje in het openluchtzwembad Kapermolen. Doorheen de dag wordt er in samenwerking met Sport Vlaanderen een initiatie Spikeball aangeboden. Tot slot zorgt ook radiozender MNM voor de nodige beats onder de middag.” 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten